Subota, 20. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO/VIDEO Šesti Dan za znanost bio je najposjećeniji dosad, donosimo bogatu galeriju fotografija

FOTO/VIDEO Šesti Dan za znanost bio je najposjećeniji dosad, donosimo bogatu galeriju fotografija

0
FOTO/VIDEO Šesti Dan za znanost bio je najposjećeniji dosad, donosimo bogatu galeriju fotografija
Snimio Marko Posavec.
Šesti po redu Dan za znanost održan je danas u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović.

Bio je to ujedno i najposjećeniji Dan za znanost dosad. Kako nam je rekao ravnatelj Vjekoslav Robotić, brojne zanimljive sadržaje danas je razgledalo oko 1300 posjetitelja, čemu treba pribrojiti i stotinjak izlagača i volontera.

– Moram priznati da sam jako zadovoljna budući da je ovaj šesti Dan za znanost okupio puno posjetitelja, puno je došlo i obitelji s malom djecom, i moram priznati da su svi zaista bili zainteresirani, radosni i znanstveno raspoloženi. To je ono nešto najvrijednije što ostaje ovom projektu i zbog čeka sve ovo zapravo i radimo – rekla nam je profesorica Marina Furkes, idejna začetnica Dana za znanost.

A u Gimnaziji se danas zaista moglo vidjeti, doživjeti, saznati, naučiti, upoznati i iskusiti svašta – od matematike i fizike preko biologije i kemije do medicine, zdravlja i astronomije. Središnji događaj bio je “znanstveni show” Hiše eksperimentov iz Ljubljane koji je osobito privukao pažnju najmlađih, a sve je tradicionalno završilo biciklijadom ulicama Koprivnice.

U nastavku vam donosimo bogatu galeriju fotografija.

 

Dan za znanost!

Posted by Drava.info on Saturday, May 11, 2019

 

zatvori