Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Veliki znanstveni skup o povijesti okoliša Drave zaključen je obilaskom naselja uz rijeku

Veliki međunarodni znanstveni skup ‘Povijest okoliša rijeke Drave’ održan je proteklog petka i subote u Koprivnici te na više lokacija uz rijeku Dravu.

Znanstvenici iz Slovenije, Mađarske, Francuske i Hrvatske prvog dana skupa održali su izlaganja u prostoru HGK – Županijske komore Koprivnica, a drugi je dan bio rezerviran za terenski obilazak naselja nastalih na obalama rijeke Drave.

Pod vodstvom povjesničara Hrvoja Petrića i Nikole Cika, sudionici skupa posjetili su Molve, Dravu kod repaškog mosta, Novo Virje i Ferdinandovac, etno-imanje obitelji Karlovčan na Brodiću, izletište Karaula kod Podravskih Sesveta, Galeriju Ivana Lackovića Croate u Batinskama te Đurđevačke peske.

Znanstveni skup “Povijest okoliša rijeke Drave” organizirali su Povijesno društvo Koprivnica, Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju te Centar za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljskom Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Adria. Medijski pokrovitelji bili su Radio Drava i Drava.info.

zatvori