Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Udruga slijepih 17. godinu zaredom obilježila Majčin dan

Majčin dan 17. godinu u nizu obilježen je u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici u petak, 10. svibnja, u organizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Udruge slijepih Ivica Ferenčić uputio je čestitke svim majkama te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na dosadašnjoj suradnji, podršci i doprinosu radu Udruge. Prisutnima se potom obratila i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec:

– Prije svega, čestitala bih svim majkama njihov Dan, jer znamo da je majčinstvo istovremeno najteži, ali i najljepši posao na svijetu. Isto tako, zahvaljujem se Udruzi slijepih na njegovanju ove tradicije obilježavanja Majčinog dana koja traje već 17 godina u nizu te imate punu potporu od strane Grada Koprivnice da se ona nastavi i dalje.

Svečanost su svojim nastupom otvorili i uveličali učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ iz Koprivnice, dok je radni dio obilježavanja održan u obliku radionice/kušaonice zdrave i sirove hrane koju je održala Nada Zlata Lukavski, promotorica ovakvog načina prehrane.

– Bilo je radno i zanimljivo jer nam je pripremila ukusne i zdrave napitke za revitalizaciju i detoksikaciju našeg organizma. Ujedno je prisutnima dala i vrijedne savjete o uvođenju što više voća i povrća u svakodnevnu prehranu. Bilo je fino i zanimljivo – poručili su iz Udruge slijepih.

Na obilježavanju Majčinog dana sudjelovalo je 50-ak osoba – članice Udruge slijepih, članice ostalih udruga osoba s invaliditetom s područja naše županije te predstavnice susjednih županijskih udruga slijepih.

Nakon svečanosti održano je zajedničko druženje i domjenak.

zatvori