Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: TREĆA HNL Zeleni se kasno upalili i ostali bez bodova protiv Slavije

Nogometaši Koprivnice danas su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 25. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok protiv Slavije iz Pleternice koja trenutno drži 11. poziciju na ligaškoj tablici.

Momčad Koprivnice danas je prvi puta s klupe vodio kapetan Bojan Tucaković koji zbog tri žuta kartona nije bio u konkurenciji za današnju utakmicu. Osim kartoniranog Tucakovića, danas nisu nastupili ni ozlijeđeni Lim, Mayar, Jagarinac, Slukić, Hajdinjak i Hontić.

S druge strane, Slavija je u Koprivnicu došla kao favorit, a u prošlom su kolu na domaćem terenu pobijedili Marsoniju s 2:1. Trenutno su 11. momčad prvenstva s 32 osvojena boda.

Nogometaši Slavije puno su bolje otvorili susret i prvu pravu priliku imali su već u četvrtoj minuti kada su pogodili vratnicu. Samo tri minute kasnije Slavija je povela. Vidno šokirani nogometaši Koprivnice nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu za brzo izjednačenje, a kazna je stigla u 20. minuti kada su gosti povećali svoje vodstvo. U 33. minuti Zeleni su imali prvu pravu priliku kada se Mihaljević našao sam pred gostujućim vratarom, ali njegov udarac završio je točno u rukama vratara.

Do kraja poluvremena susret se nije mijenjao i Slavija je na predah otišla s velikih 2:0 na kontu.

Pleterničani su i u nastavku susreta igrali puno bolje; već su u uvodnim minutama imali stopostotnu šansu, ali vratar Jarnec sjajno je zaustavio taj pokušaj. U 68. minuti utakmice Slavija je stigla i do trećeg pogotka, a treba reći i zasluženo jer Zeleni igraju bez ikakve organizacije. Pet minuta kasnije Zeleni su doživjeli pravi potop kada je Slavija stigla i do četvrtog gola nakon pogreške Kudumije. Deset minuta prije kraja utakmice Zeleni su postigli pogodak, a strijelac je bio Vrkić. Tri minute kasnije Zeleni su smanjili rezultat na 4:2 nakon što je glavom pogodio Halavuk.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Slavija je zasluženo slavila s konačnih 4:2.

Treća HNL Istok – 25. kolo

Ponedjeljak, 6. svibnja
18:00
Koprivnica – Slavija (P) 2:4 (0:2)

zatvori