Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: TREĆA HNL Vrkić i Šarlija matirali vodeću Cibaliju za drugu pobjedu Koprivnice u nizu

Nogometaši Koprivnice danas su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 27. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok protiv prvoplasirane Cibalije.

Iako su Zeleni uvjerljivo posljednja momčad lige, sigurno je bilo da će u današnjoj utakmici napraviti sve da dođu do pozitivnog rezultata. Međutim, u današnji susret ušli su bez ozlijeđenih Karla Slukića, Nikole Tube i Hrvoja Kudumije, a načeti su i Mario Gregurina te Ivan Mihaljević.

Odmah na početku utakmice Cibalija je nametnula žestoki ritam, ali obrana Koprivnice bila je razini. Potpuni šok za vodeću momčad lige desio se u 24. minuti kada je Tucaković ubacio, a Vrkić je sjajno reagirao glavom i poentirao za vodstvo Zelenih. Bio je to Vrkićev deseti ligaški pogodak ove sezone.

Do kraja poluvremena, igrači Cibalije imali su nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, ali vratar Koprivnice Topolnjak sjajno je reagirao u par navrata. Samo nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, gostujući igrač Leko opalio je bombu s 30 metara, a njegov silovit udarac završio je na vratnici. Međutim, minutu kasnije Vrkić je sjajno uposlio Šarliju koji je lako matirao gostujućeg vrata za iznenađujućih 2:0.

Nastavak susreta ponovno je donio bolju igru Cibalije, ali gosti iz Vinkovaca nikako da kapituliraju bolju igru. Međutim, gosti su uspjeli smanjiti rezultat u 62. minuti utakmice nakon što obrana Koprivnice nije uspjela očistiti jedan ubačaj. Igrači Cibalije i dalje nastavljaju s pritiskom, ali domaći vratar Topolnjak danas je zaista sjajan.

Do kraja susreta nogometaši Koprivnice uspjeli su zadržati svoje vodstvo i utakmica je završila s konačnih 2:1.

Treća Hrvatska nogometna liga – 27. kolo

Četvrtak, 16. svibnja
17:00
NK Koprivnica – NK Cibalia  2:1

zatvori