Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: SRETAN PUT! Humanitarna biciklijada krenula je jutros iz kišne Koprivnice prema Istri

Prije polaska uručena je vrijedna donacija Šegrtskom srcu

Međunarodna biciklijada humanitarnog karaktera krenula je, kako je i najavljeno, iza 9 sati iz Koprivnice put Istre.

Ovakvu biciklijadu već tradicionalno organizira Biciklistički klub Rotor iz Koprivnice u suradnji s tvrtkom Auto Hagljan iz Beča.

Planirana ruta od Koprivnice do Postojne i Novigrada istarskog podrazumijeva i putovanje kroz Čazmu i Samobor. Uz članove Rotora na humanitarnoj biciklijadi sudjeluju i biciklisti iz Italije, Austrije, Mađarske i Engleske.

Prije nego što su krenuli na put, bicikliste je primio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Možemo zaista biti sretni i ponosni što u našem gradu imamo ovakve ljude poput vas koji kroz sport prenose ime naše Koprivnice. I ne samo to. Pokazujete svoju humanu stranu i primjer ste ostalima kako bi to trebalo biti u svakodnevnom životu. Želim vam da uživate u svakom prijeđenom kilometru kojeg ste si zacrtali, naravno bez ozljeda, tehničkih kvarova i ostalih nepredvidivih situacija te da nam se vratite ispunjenih srca i sa dobrim pričama – poručio im je Jakšić.

Tom je prigodom predsjednik BK Rotor Hrvoje Tisaj predsjedniku Šegrtskog srca Tomislavu Terstenjaku uručio prikupljenih 10 tisuća kuna donacije za njegovu udrugu. Drugih 10 tisuća kuna bit će uručeno mažoretkinjama u Čazmi.

zatvori