Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Rotorovci i prijatelji odvozili su prvi dan humanitarne biciklijade, danas idu prema Postojni

Članovi koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor s kolegama iz Austrije, Engleske, Italije i Mađarske jučer su odvozili prvu etapu humanitarne biciklijade od Koprivnice do Novigrada u Istri. Nakon prvog dana i prvih 187 kilometara prenoćili su u Samoboru.

Jučer ujutro, prije polaska, na prijemu kod gradonačelnika Jakšića predali su donaciju Šegrtskom srcu. Podsjetimo, uz pomoć koprivničkih obrtnika i tvrtki prikupili su ukupno 20 tisuća kuna. Od toga su 10 tisuća jučer uručili udruzi Šegrtsko srce, a drugih 10 tisuća namijenjeno je mažoretkinjama iz Čazme.

Upravo ih je do Čazme jučer vodila prva dionica puta, i to uz kišu i nisku temperaturu, a cilj prvog dana bio im je Samobor kamo su stigli oko 19 sati. Jutros su krenuli na drugu etapu, dugačku otprilike 160 kilometara s oko 2000 metara visinske razlike, prema slovenskoj Postojni.

Članovi Rotora koji sudjeluju u humanitarnoj biciklijadi su Siniša Herman, Marko Vajdić, Damir Podoreški, Damir Kukec, Davor Karas i predsjednik kluba Hrvoje Tisaj.

zatvori