Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Rasinja nakon 19 godina osvojila naslov, Zrinski: Imamo najbolju momčad u ligi i promocija u Treću ŽNL je očekivana

Ovu su sezonu odradili na zaista impresivan način i bit će ih lijepo vidjeti u Trećoj ŽNL

Nogometaši Rasinje protekle su nedjelje na domaćem terenu pobjedom protiv Jadran-Galeba (4:0) proslavili titulu prvaka minule sezone Četvrte županijske nogometne lige i promociju u viši rang – Treću ligu.

Rasinja je definitivno bila dominantna momčad u ovoj sezoni Četvrte ŽNL. Nogometaši Rasinje naslov su osvojili s 14 pobjeda na kontu, a samo su dva puta bili poraženi. Dobro je poznato kako Rasinja svoju ekipu gradi već dvije godine, a uz prekaljene asove Gorana Firbasa i Davora Labaša, momčad Rasinje orijentirana je na domaće igrače, uz poneko “strano” pojačanje.

– Prije početka sezone glavni cilj bio nam je osvajanje naslova i da kao prvoplasirani ostvarimo promociju u Treću ŽNL. Imamo najbolju momčad u ovoj ligi i znali smo da to možemo učiniti. Bilo je nešto teže igrati pod pritiskom osvajanja prvog mjesta jer su sve ekipe više grizle protiv nas, ali na kraju nas je do naslova dovelo naše zajedništvo i odlična atmosfera u momčadi – rekao je Ivan Zrinski, igrač i član uprave NK Rasinje.

Četvrta ŽNL okarakterizirana je kao najslabija liga u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali Zrinski se s takvom konstatacijom ne bi složio.

– Mišljenja sam da iako je zadnja liga u županiji, da nije toliko igrački loša. Ovdje nastupa još nekoliko momčadi koje bi mogle igrati u rangu više. Velika je razlika između prvih i posljednjih pet momčadi u ligi što se može vidjeti i po osvojenim bodovima na kraju sezone. Međutim, naslov smo osvojili jer smo u ključnim trenucima i utakmicama odigrali na pravoj razini, jer smo protiv druge i treće momčadi prvenstva u ligi osvojili maksimalan broj bodova (12/12). Mislim da prvih pet ekipa iz naše lige može igrati Treću ŽNL te bi mogle biti od sredine prema donjem dijelu tablice. To dokazuju Čvrstec i Zagorec koji su prošle sezone uspjeli ispred nas ući u viši rang te su dosta konkurentni u Trećoj ŽNL, posebice Čvrstec – zaključio je Zrinski.

Iako su prije samo nekoliko dana tek izborili ulazak u trećeligaško društvo, Rasinjčani već gledaju prema idućoj sezoni.

– Mislim da i mi možemo biti težak suparnik svakoj ekipi iz Treće ŽNL, ali još je prerano govoriti o nekim ciljevima i rezultatima. Svakako želimo biti u gornjem dijelu tablice. Najveća želja nam je zadržati kostur ekipe i da ne bude nikakvih odlazaka iz kluba, a onda ujedno i pojačati se s bar jednim kvalitetnim igračem na pozicijama na golu, u obrani, sredini i napadu. Već smo u pregovorima s nekoliko igrača, ali o konkretnim imenima je još prerano za govoriti jer svi ti igrači još uvijek nastupaju u svojim klubovima ove sezone – poručio je Zrinski.

Rasinja je tako nakon 19 godina osvojila svoj prvi trofej pobjednika županijske nogometne lige, a ovu su sezonu odradili na zaista impresivan način i bit će ih lijepo vidjeti u Trećoj ŽNL.

zatvori