Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo remizirao s Lokomotivom na kišnom Apašu

Nogometaši Slaven Belupa danas su na kišnom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv zagrebačke Lokomotive.

Po izrazito skliskom terenu, prvu priliku na utakmici stvorili su nogometaši Lokomotive preko Lecjaksa koji je u 19. minuti s dvadesetak metara dobro potegnuo, ali domaći vratar Filipović nije se dao iznenaditi.

Farmaceuti svoju šansu traže preko ubačaja s bokova, ali za sada nema ozbiljnijeg centaršuta koji bi pronašao Mateusa Limu.

U 36. minuti gosti su imali prvu ozbiljniju šansu za vodstvo kada je Kastrati s vrha šesnaesterca pogodio vratnicu domaćih vrata, na sreću Farmaceuta. Gosti su počeli igrati sve ofenzivnije, a sklizak teren radi puno problema za domaću obranu.

Sjajnu šansu imali su Farmaceuti pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Dolček je sjajnom dijagonalnom loptom pronašao Delića koji ju u padu efektno prosljeđuje u gostujući šesnaesterac, ali Mateus Lima ostao je kratak.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnije šanse ni s jedne strane i na predah se otišlo bez pogodaka.

Sjajan početak drugog poluvremena za Farmaceute. Nakon kornera neoprezan u šesnaestercu bio je Jakić i glavni sudac Pejin dosudio je kazneni udarac za Slaven Belupo. Siguran s bijele točke bio je Mateus Lima i Farmaceuti od 49. minute vode 1:0. Prvu priliku za izjednačenje Lokomotiva je imala preko Uzunija koji je iskoristio slabu reakciju domaće obrane, ali njegov snažan udarac blokirao je vratar Filipović.

Nakon kraćeg mirovanja, Lokomotiva je zaprijetila u 73. minuti. Ubačaj iz kornera efektno je volejem u zraku zahvatio Drožđek, ali njegov udarac nije imao preciznosti. Samo dvije minute kasnije isti je igrač neometan fantastično pogodio s vrha šesnaesterca u same rašlje za 1:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i utakmica je završila s ravnopravnih 1:1.

Hrvatski Telekom Prva liga – 34. kolo

Srijeda, 15. svibnja
16:00
Slaven Belupo – Lokomotiva  1:1

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Goda, Plantak, Delić (od 90. minute Doležal), Jajalo, Dolček (od 53. minute Bogojević), Mateus Lima, Šarlija, Iharoš, Puclin (od 76. minute Mladen)
Na klupi: Marković, Martinaga, Nowak, Doležal, Mladen, Karamarko, Bogojević
Trener: Ivica Sertić

Sastav Lokomotive: Grbić, Hujber, Lecjaks, Uzuni, Radonjić (od 56. minute Droždek), Ivanušec, Đurasek od 68. minute Mlinar), Kolinger, Kastrati (od 52. minute Maružin), Jakić, Majstorović
Na klupi: Hendija, Droždek, Mlinar, Maružin, M. Burić, N. Burić
Trener: Goran Tomić

zatvori