Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo na krilima Delića i Filipovića do pobjede u Kranjčevićevoj protiv Rudeša

Nogometaši Slaven Belupa u 35. kolu Hrvatski Telekom Prve lige svladali su u gostima Rudeš rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mateas Delić, a valja istaknuti i vratara Filipovića koji je s nekoliko vrhunskih obrana sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Trener Ivica Sertić u današnjem susretu nije mogao računati na kartonirane Bogojevića i Limu te na ozlijeđene Čanađiju, Bačelića Grgića, Zirduma, Krstanovića i Bongonguija.

Čak 11 puta su Slavenaši tukli prema vratima u prvom poluvremenu, dok su gosti tek jednom neopasno pucali prema Filipoviću. Prijetili su golu Rudeša Delić, Međimorec, Šarlija, Puclin i Martinaga, ali nisu uspjeli zatresti mrežu vratara Banića pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0. Prava je šteta što barem jedan od tih udaraca nije završio u golu.

U nastavku susreta Rudeš je imao dvije velike prilike. Dva puta je domaćin bio na pragu vodstva, ali je Filipović bravuroznim reakcijama spasio vrata koprivničke momčadi. Osvetile su se promašene prilike domaćinu u 79. minuti kada je Mladen izborio jedanaesterac, a siguran s bijele točke za 0:1 bio je kapetan Delić.

Hrvatski Telekom Prva liga – 35. kolo

Ponedjeljak, 20. svibnja
18:00
Rudeš – Slaven Belupo 0:1

Sastav Rudeša: Banić – Filipović , Smoljo, Vuco, Rožman – Pasariček, Halilović – Kovačević (od 77. Soldo), Lisakovich (od 46. Barić), Krajinović (od 46. Goršić) – Božić
Trener: Tomislav Ivković

Sastav Slaven Belupa: Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Martinaga – Puclin (od 70. Plantak), Vidović, Jajalo – Dolček (od 76. Doležal), Mladen (od 80. Jelić), Delić
Trener: Ivica Sertić

zatvori