Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Krstanović iz jedanaesterca osigurao Farmaceutima tri boda i mirniju završnicu prvenstva

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv trećeplasiranog Osijeka.

Nakon početnih ispitivanja snaga, gledatelji su prvo uzbuđenje mogli vidjeti u 10. minuti utakmice kada je Šarlija loše vratio loptu za Filipovića koji je u posljednji trenutak uspio izbiti loptu ispred nadolazećeg Bobana.

U 20. minuti Farmaceuti su prvi puta zapucali prema vratima Osijeka. Bongongui je ubacio za Delića čiji je udarac iz voleja prošao pokraj gostujućih vrata. Međutim, samo tri minute kasnije Lončar je u svojem šesnaestercu srušio Krstanovića, a glavni sudac Matoc pokazao je na najstrožu kaznu. Siguran s bijele točke bio je Krstanović koji je u 24. minuti zabio za vodstvo Slaven Belupa. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Osijek je imao veliku šansu da poravna rezultat, ali Lončarov udarac glavom otišao je pored vrata.

U nastavku susreta Osječani su krenuli nešto ofenzivnije, a u 58. minuti utakmice Marić je sjajno uposlio Bobana čiji udarac završava na vratnici. Prvu šansu u nastavku susreta Farmaceuti su imali u 70. minuti kada je Puclin dobro pucao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, ali njegov pokušaj otišao je tik uz vratnicu. Sumnjiva situacija dogodila se u Slavenovom šesnaestercu u 75. minuti kada je glavni sudac poništio pogodak Ejupija zbog prekršaja u napadu. Cijela Osijekova klupa skočila je zbog te odluke, a sudac je na tribinu poslao pomoćnog trenera Marina Skendera. Samo minuta kasnije Slaven Belupo je mogao i povećati svoje vodstvo, ali Mateus Lima nije dobro reagirao pred vratima Osijeka i njegov udarac otišao je u vanjski dio mreže.

Pet minuta prije kraja utakmice sjajnu kombinaciju odigrali su Čanađija i Delić, ali udarac veznjaka Slaven Belupa uspješno je zaustavio Malenica. Do kraja susreta Osijek nije uspio doći do izjednačujućeg pogotka i Farmaceuti su upisali svoju drugu prvenstvenu pobjedu u nizu, a vjerojatno i osigurali mirniju završnicu prvenstva.

Hrvatski Telekom Prva liga – 32. kolo
Nedjelja, 5. svibnja
16:30
Slaven Belupo – Osijek  1:0 (1:0)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Vidović, Goda, Čanađija, Bongongui (od 88. minute Doležal), Plantak (od 63. minute Puclin), Delić, Šarlija, Iharoš, Krstanović (od 70. minute Mateus Lima)
Na klupi: Marković, Nowak, Doležal, Menalo, Dolček, Mateus Lima, Puclin
Trener: Ivica Sertić

Sastav Osijeka: Malenica, Lončar, Boban, Šorša (d 82. minute Špoljarić), Alves Pereira, Žaper, Škorić, Grgić (od 46. minute Lopa), Marić, Pilj, Šutalo (od 68. Ejupi)
Na klupi: Ivušić, Ejupi, Lopa, Špoljarić, Pušić, Marin, Ćavar
Trener: Dino Skender

zatvori