Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Prvašići koprivničkih osnovnih škola svečano prisegnuli na prijemu u podmladak Crvenog križa

Humanitarna obitelj koprivničkog Crvenog križa bogatija je za petstotinjak novih članova

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica svečano je danas primilo učenike prvih razreda koprivničkih osnovnih škola u podmladak Crvenog križa.

Njih tristotinjak okupljenih u Domu mladih simbolično je prisegnulo na članstvo u najvećoj humanitarnoj organizaciji.

– Veseli da svaki onaj mališan zapamti barem jednu rečenicu i da u tim malim glavicama ostane barem jedna stvar. To je: pomoći onima kojima je potrebno. Vjerujem da će im ta poruka ostati. A za nagradu, svim našim prvašićima poklanjamo slikovnicu Hrvatskog Crvenog križa u kojoj mogu više naučiti o nama, upoznati nas i družiti se s nama u narednim godinama svoga školovanja – rekla je za emisiju Drava.info ravnateljica koprivničkog društva Crvenog križa Adela Sočev.

Prijem prvašića u podmladak još je jedna tradicija koju u koprivničkom Crvenom križu vrijedno njeguju, istaknula je ravnateljica Sočev:

– Mislim da je ovo prekrasan način da završimo obilježavanje Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja. Upravo je danas posljednji dan. Ovaj simbolični prijem u podmladak na našem području već dugi niz godina organiziramo. Dosta smo jedinstveni po tome u gotovo cijeloj Hrvatskoj. Tu tradiciju zajedno s našim školama i dalje održavamo.

Svečanosti prijema prvašića u podmladak Crvenog križa održane su i u osnovnim školama u općinama koprivničke Podravine, na čijim područjima djeluje koprivničko Gradsko društvo Crvenog križa. Tako je ova humanitarna obitelj bogatija za petstotinjak novih članova.

zatvori