Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Policija, vatrogasci i HGSS dva dana intenzivno tragali za nestalom ženom

Vatrogasci, policija i Hrvatska gorska služba spašavanja dva su dana tragali za ženskom osobom koja je nestala na području općine Martijanec.

Dojava o nestanku stigla je u petak, 17. svibnja, a gospođa se iz svoje kuće u Hrastovljanu dan ranije uputila u nepoznatom smjeru. Kasnije su se pojavile i informacije kako su ju mještani općine vidjeli tog dana na različitim lokacijama na području općine.

Potraga je u petak završena u kasnim večernjim satima zbog mraka i vrlo teških uvjeta. Nakon što su vatrogasci i policija napustili teren, HGSS-ovci su u zrak dignuli bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom, ali bez rezultata.

Sljedećeg dana ujutro potraga je nastavljena, a u njoj su sudjelovali pripadnici šest društava Vatrogasne zajednice općine Martijanec, Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja te policijski službenici Policijske postaje Ludbreg.

Sveukupno 60 operativaca iz zraka, iz vode te sa zemlje tragalo je za nestalom osobom. Intervenciju su koordinirali pročelnik HGSS Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak. Diljem općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, no nikakvih dojava nije bilo.

Nakon gotovo 12 sati traganja, hodanja i spuštanja rijekom Plitvicom, potraga je završena u 20:30 – nažalost bezuspješno. Policijska istraga još uvijek je u tijeku.

Foto: VZO Martijanec
Foto: VZO Martijanec
Foto: VZO Martijanec
Foto: VZO Martijanec
zatvori