Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta lako do finala Kupa, mlađe kadetkinje obranile naslov državnih prvakinja

Rukometašice Podravka Vegete danas su u Poreču pobjedom protiv ŽRK Koke (35:21) osigurale finale Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Od prve minute vidjelo se da igračice Koke ne mogu parirati mješovitom sastavu Podravka Vegete, a koprivničke rukometašice već su na poluvremenu imale velikih osam pogodaka razlike (19:11). U nastavku susreta Podravka Vegeta je podigla svoje vodstvo i u konačnici slavila s konačnih 35:21. Podravka Vegete u finalu će igrati protiv boljeg iz ogleda između Murvice i Sesveta.

Spomenimo još kako su Podravkine mlađe kadetkinje 2004./05. godište obranile naslov prvakinja Hrvatske na završnici u Poreču. Uz maksimalan učinak i sve pobjede na prvenstvu, nijedna im ekipa nije uspjela uzeti bodove. U najboljoj sedmorki završnice našle su se Podravkine Lana Strugar (desno krilo) i Nika Dedi (srednji vanjski). Najbolji obrambeni igrač je Ema Stručić, najbolja vratarka Nika Galinec, najbolja igračica Tena Megerle, a za najbolju trenericu proglašena je Podravkina Đurđica Zečević.

zatvori