Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Nemčići osvojili drugu nagradu na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva

Pjevački zbor starijeg uzrasta koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” sudjelovao je na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Zbor se natjecao u kategoriji “Školska mjuza” te je osvojio odličnu drugu nagradu. Nemčići su izvodili pjesmu Anne Kendrick “Cups” u kojoj je solirala učenica 8.d razreda Ela Šprem te na bongosima Lucija Rajić iz 8.c razreda. Zbor je za natjecanje uvježbala i vodila učiteljica glazbene kulture Irena Falat.

Spomenimo da je projekt pokrenut 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Škole se tako natječu u tri kategorije: Mjuzikl, Mladi autori i Školska mjuza, a ocjenjuje ih stručno prosudbeno povjerenstvo.

U okviru festivala za djecu su organizirane edukativne radionice o autorskom radu i pravu osmišljene tako da ojačaju njihovo vrednovanje svog, ali i tuđeg kreativnog rada te upoznavanje sa suvremenom umjetnošću kroz stručno vođeni obilazak muzeja od strane Muzeja suvremene umjetnosti.

zatvori