Foto: Grad Koprivnica.
Ovogodišnju titulu Gradonačelnikovog vina osvojio je rajnski rizling, berba 2018. Vinarije Kostanjevec. To je vino na 11. Izložbi vina podravskog kraja održanoj u Starigradu u organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović, ocijenjeno s 87 bodova. Osvajanju titule pridonijela je činjenica da zadovoljava određene zakonske uvjete i može se stavljati u promet.

Organizacijski odbor posebno je nagradio Zlatka Sonenšajna za najbolje ocijenjeno predikatno vino i ujedno najbolje ocijenjeno vino izložbe. Riječ je o tramincu, berba prosušenih bobica 2013. s osvojenim 91 bodom.

Prema pravilniku po kojem titulu šampiona dobiva najbolje ocijenjeno vino redovne berbe, šampion izložbe je Dalibor Jagić čiji je zeleni silvanac, berba 2018. ocijenjen s 87 bodova. Jednako je ocijenjen i rajnski rizling, berba 2018. Maria Habijanca, pa je komisija morala pristupiti tzv. pripetavanju, uslijed kojega su dali prednost zelenom silvancu.

Spomenimo i da je jedanaestero certificiranih degustatora ocijenilo 157 uzoraka vina – 142 bijela, 3 ružičasta, 11 crnih i jedno vino od meda.

(Grad Koprivnica)