Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Koprivnički cvjećar Tihomir Košćak osvojio treće mjesto na državnom natjecanju cvjećara u Splitu

Koprivnički cvjećar Tihomir Košćak osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju cvjećara što je u organizaciji Hrvatske obrtničke komore upravo održano u Splitu.

Iznimno zadovoljan postignutim rezultatima Košćak je Dravi.info ispričao što je izradio u Splitu:

– Moj je rad bio priča o stvaranju. Izradio sam vjenčanu buketu koja se rađa iz sjemena uz četiri elementa – vatru, vodu, zemlju i zrak. Potom je uslijedio cvjetni rasplet uz stol za dvoje. Buket je izrađen u slobodnom stilu stručka kojim završava moja priča. Potom smo svi zajedno dobili isti materijal za petu temu. Sadili smo cvijeće u posudu i tu se ocjenjivalo kako su posloženi materijali te kako to na kraju izgleda.

Koprivnički cvjećar u svojoj je cvjetnoj instalaciji koristio ono što sam najviše voli – uglavnom egzotično cvijeće i materijale raznovrsnih boja.

Nove kreacije Tihomir Košćak planira pokazati svojim sugrađanima ove godine kad obilježava 15 godina cvjećarne. Tim će povodom, kaže, realizirati poseban svečarski projekt u kojemu će sudjelovati cvjećari iz cijele Hrvatske, ali i renomirani umjetnici.

Na upit o cvjetnim trendovima za ovo ljeto, Košćak kaže:

– Sve cvijeće, nema posebnih boja. Veselo, šareno, razigrano, prpošno… sve može, sve prolazi i sve to Koprivničanci vole.

Recimo i da je Tihomiru Košćaku sudjelovanje na natjecanju pomoglo Udruženje obrtnika Koprivnica u kojemu su ponosni jer je koprivnički cvjećarski majstor nastavio trend dobrih rezultata koje postižu naši cvjećari.

Za spomenuti je i da je natjecanju u Splitu nazočila i Koprivničanka Irena Kovačić, ovaj puta u ulozi predsjednice Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

zatvori