Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO: IZAZOVI ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA Božica Palčić: ‘Za uspješnu karijeru najvažnija je podrška obitelji’

“Izazovi ženskog poduzetništva” naziv je konferencije koja je danas održana u koprivničkom sjedištu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica. Organizirana je povodom Svjetskog dana poduzetnica te je ključni događaj za promociju ženskog poduzetništva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kao i svake godine, konferencija je okupila stotinjak poduzetnica, poslovnih žena i potencijalnih poduzetnica. Događanje je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica u suradnji s Klubom poslovnih žena Alfa, i to već 4. godinu zaredom.

– Naša misija i djelatnost je povezivanje i savjetovanje žena u poduzetništvu. Naš klub trenutno broji 28 poslovnih žena i poduzetnica. Vrlo dobro funkcioniramo zajedno, a danas ćemo pokušati animirati i druge mlade žene da nam se priključe – rekla nam je predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak.

Tema panela ovogodišnje konferencije bila je “Majčinstvo i/ili karijera”, a u diskusiji su sudjelovale uspješne poslovne žene i poduzetnice: direktorica marketinga u Podravki Marinka Akrap, direktorica Rukometnog kluba Podravka Vegeta Božica Palčić, odvjetnica iz Đurđevca Zorica Franković, blogerica i mlada poduzetnica Dina Perković, vlasnica marketinške agencije iz Varaždina Ivana Ipša te poduzetnica iz Koprivnice Martina Bedeković.

Na konferenciji je održano i predavanje HZZ-a o mjerama samozapošljavanja te predavanje psihologinje Martine Trboglav Podvorac “Treba li sve biti savršeno”.

– Sve mi žene imamo jako puno uloga u životu i često same sebi postanemo neprijateljice u smislu da očekujemo previše od sebe i previše si obaveza i ciljeva postavimo, a nekad ni ne znamo tražiti pomoć. Ono što je jako važno je da osvijestimo – što su moje ključne uloge, što su moji ključni ciljevi, gdje upravo ja mogu dati najveću dodanu vrijednost i onda se usmjeriti na to, a sve ostalo što god možemo ili delegirati ili razjasniti koliko se davati i na koji način. U konačnici, postoji jedna sjajna izreka: Ograniči se da bi uspio – savjetuje profesorica psihologije Martina Trboglav Podvorac.

Bivšu hrvatsku rukometašicu, direktoricu Rukometnog kluba Podravka Vegeta Božicu Palčić pitali smo što je ključno za uspješnu karijeru?

– Prije svega to je podrška obitelji, zatim dobra organizacija svih obaveza, podrška i razumijevanje okoline te naravno ljubav prema poslu kojim se baviš.

Spomenimo na kraju da je konferencija održana u sklopu projekta Partnerstvo za sve 2 sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Prisustvovali su joj, između ostalih, župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž te ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

zatvori