Četvrtak, 18. travnja 2024.

DVD Starigrad proslavio 20. obljetnicu djelovanja

DVD koprivničkog prigradskog naselja Starigrad proslavio je dvadesetu obljetnicu djelovanja. Vatrogasci i njihovi gosti prvo su bili na svetoj misi povodom blagdana svetoga Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Svečani vatrogasni ešalon potom se preselio u društveni dom gdje je održana svečana sjednica.

Okupljenima je prikazan film o 20 godina djelovanja vatrogasaca u Starigradu, a uručena su i vatrogasna priznanja i nagrade. Među njima su vatrogasne spomenice za 10 i 20 godina aktivnosti u DVD-u Starigrad, potom brončana, srebrna i zlatna plamenica, brončana i srebrna medalja, ali i vatrogasna spomenica za 40 godina aktivnosti, te spomenica za vatrogasne veterane, plaketa županijske vatrogasne zajednice te brojne zahvalnice.

Na svečanosti u Starigradu bili su i prijatelji vatrogasci iz Gasilske zveze slovenskih Domžala, predsjednici gradske i županijske vatrogasne zajednice Ivan Golubić i Goran Matoničkin, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, te predstavnici grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije predvođeni gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i dožupanom Ratimirom Ljubićem.

Domaćinima su uputili čestitke te pohvalili njihov rad.

zatvori