Četvrtak, 25. travnja 2024.

DRAVA NA IMPRESIVAN NAČIN IZBORILA DRUGU ŽNL Dergez: Smatram kako s trenutnim igračkim kadrom možemo opstati u Drugoj ligi, a naslov ćemo dobro proslaviti

Nogometaši Drave iz Podravskih Sesveta protekle su nedjelje na domaćem terenu pobijedili Zagorec sa 6:1 u sklopu 22. kola Treće hrvatske nogometne lige i tako okrunili fantastičnu sezonu te izborili ulazak u Drugu županijsku nogometnu ligu.

Već u prvom dijelu sezone moglo se vidjeti da će nogometaši Drave na zaista impresivan način doći do titule prvaka Treće ŽNL. Igrali kod kuće ili u gostima, nogometaši Drave uredno su rješavali utakmicu po utakmicu, a svojim su protivnicima punili mreže svake nedjelje. Do kraja prvenstva ostala su četiri kola, a Drava je drugoplasiranoj Gornjoj Rijeci pobjegla na nedostižnih 17 bodova prednosti.

– Kroz cijelu sezonu trudili smo se ostvariti cilj, odnosno ostvariti promociju u viši rang, no nismo se nadali da ćemo to ostvariti na tako impresivan način i s tako velikom bodovnom prednošću i gol-razlikom koja može biti još veća do kraja sezone. Vrlo smo zadovoljni dosad postignutim jer smo se u proljetnom dijelu mučili s brojnim ozljedama i izostancima. Otkako smo ispali u Treću ŽNL, želja nam je podignuti klub na noge i u što kraćem vremenu doći do Prve ŽNL – rekao je Alen Dergez, igrač Drave iz Podravskih Sesveta.

Dravaši su ove sezone najefikasnija momčad u županijskom nogometu Koprivničko-križevačke županije. U 22 odigrana susreta postigli su nevjerojatnih 105 pogodaka (4.7 pogodaka po utakmici), 20 pobjeda, jedan remi te samo jedan poraz. Veliku ulogu u toliko zabijenih pogodaka ima njihov napadački trojac. Krilni napadač Petar Belvanović ove je sezone utrpao nevjerojatna 34 pogotka, ‘devetka’ Posavec zabio je 29 golova, dok je prednji vezni Karlo Đipalo nadodao 16 pogodaka.

Postava NK Drave iz Podravskih Sesveta u susretu protiv Zagorca // Izvor: NK Drava Podravske Sesvete (Facebook)

Međutim, Drava iz Podravskih Sesveta već sljedeće sezone želi imati važnu ulogu u drugoligaškom društvu.

– Smatram kako s trenutnim igračkim kadrom možemo opstati u Drugoj ŽNL te čak biti u prvih pet ekipa dok bi s ponekim pojačanjem mogli napasti i sam vrh tablice, no ipak je prerano prognozirati sljedeću sezonu – smatra Dergez.

Sjajnu sezonu nogometaši Drave iz Podravskih Sesveta u posljednjem će kolu dobro proslaviti sa svojim navijačima.

– Namjeravamo organizirati veliku proslavu jer nam puno znači osvajanje Treće ŽNL zbog nas samih i navijača kluba koji su nas bodrili tijekom ove sezone. Ovim putem bih htio zahvaliti svim navijačima, igračima, treneru i upravi koji su omogućili da se naš cilj ostvari – zaključio je Dergez.

zatvori