Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: CAC KOPRIVNICA 2019. Na jubilarnu izložbu stiglo tristotinjak pasa iz jedanaest zemalja

Današnje hladno i kišovito vrijeme nije spriječilo ljubitelje pasa, posebice uzgajivače, da dođu u Koprivnicu. Razlog je velik – XX. nacionalna izložba pasa svih pasmina CAC -HR Koprivnica što ju organizira Kinološko društvo Koprivnica.

Na ocjenjivanje na teren Kinološkog društva na Danici stiglo je 310 pasa iz više od stotinu pasmina. Najviše ih je naravno iz Hrvatske, no do Koprivnice su potegli i oni iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije… čak i iz udaljenih Finske i Cipra.

Lošem vremenu usprkos odaziv je dobar jer su organizatori najavili da se ocjenjivanje odvija na natkrivenom prostoru, te da su osigurani šatori, rekao je Dravi.info predsjednik koprivničkog Kinološkog društva Miroslav Kuzmić dodavši:

– Vjerujem da ćemo na kraju moći reći da je kvaliteta pasa koji su stigli u Koprivnicu jako dobra. U odnosu na lani, primili smo 50 prijava više.

Današnja izložba ujedno je i svojevrsno “vatreno krštenje” za dvojicu koprivničkih kinologa. Osim što su se dokazali kao uspješni uzgajivači, Matija Fičko i Aleksandar Ujlaki ove su godine položili sudačke ispite te su upravo danas dobili priliku pokazati koliko su uspješni i s druge pozicije ringa.

Kako je na kinološkom terenu na Danici, pogledajte na fotografijama koje slijede.

 

zatvori