Petak, 19. travnja 2024.

Bivši igrač Slaven Belupa pozvan u Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis reprezentativaca za treću kvalifikacijsku utakmicu Vatrenih u ciklusu za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Vatreni će 8. lipnja na Gradskom vrtu u Osijeku ugostiti reprezentaciju Walesa, a najveće iznenađenje na popisu je bivši igrač Slaven Belupa Dario Melnjak koji se dobrim igrama u Turskoj nametnuo izborniku Daliću.

Dario Melnjak rođen je u Varaždinu, a 2013. godine stigao je u Slaven Belupo iz Zeline. Nakon dvije vrlo dobre sezone u kojima je za Slaven Belupo odigrao 40 utakmica i postigao tri pogotka, Melnjak je otišao u redove belgijskog Lokerena.

Belgijski prvoligaš poslao ga je na posudbu u Neftçi iz Bakua, a u sezoni 2016./17. posuđen je i Slaven Belupu za koji je odigrao 13 prvenstvenih susreta i postigao jedan pogodak. Uslijedile su dvije jako dobre sezone u slovenskim Domžalama gdje je bio jedan od ponajboljih igrača tamošnjeg prvenstva.

Od ove godine nosi dres turskog prvoligaša Çaykur Rizespora gdje se odličnim igrama nametnuo izborniku Daliću koji ga je uvrstio na popis za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa.

zatvori