Petak, 29. ožujka 2024.

Bistrović i Katić pozvani na pripreme za Europsko prvenstvo u San Marinu i Italiji

Izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Nenad Gračan danas je objavio širi popis mladih hrvatskih reprezentativaca na koje će računati za nadolazeće Europsko nogometno prvenstvo koje se održava ovog ljeta u San Marinu i Italiji.

Na Gračanovom širem popisu našli su se i bivši igrači Slaven Belupa, Kristijan Bistrović i Nikola Katić koji bi trebali biti jedni od ključnih igrača na predstojećem Euru. Bistrović je s ruskim CSKA Moskvom imao jako dobru sezonu gdje se isprofilirao kao jedan od najboljih igrača momčadi, dok je Katić standardni igrač u škotskim Glasgow Rangersima s kojima je tamošnje prvenstvo završio na drugom mjestu. Za očekivati je da će i Bistrović i Katić naći svoje mjesto na konačnom popisu izbornika Gračana.

Mladi hrvatski reprezentativci na Euru će igrati u skupini C zajedno s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Izbornici Nenada Gračana prvim bi mjestom u skupini izborili vizu za Olimpijske igre u Tokiju koje se održavaju sljedeće godine, a bio bi to povijesni uspjeh budući da Hrvatska nikad nije bila na olimpijskom nogometnom turniru.

Hrvatska prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igra 18. lipnja protiv Rumunjske. Tri dana kasnije snage će odmjeriti s Englezima, a posljednju utakmicu grupne faze mladi hrvatski reprezentativci igrat će protiv vršnjaka iz Francuske.

Širi popis U-21 Hrvatske nogometne reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo 2019. u San Marinu i Italiji:

Vratari: Josip Posavec (Hajduk), Ivo Grbić (Lokomotiva), Adrian Šemper (Chievo Verona)
Obrana: Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Borna Sosa (Stuttgart), Filip Benković (Celtic), Filip Uremović (Rubin Kazan), Petar Mamić (Rijeka), Nikola Katić (Glasgow Rangers), Domagoj Bradarić (Hajduk), Branimir Kalaica (Benfica), Toni Borevković (Rio Ave), Marin Čabraja (Gorica)
Vezni red: Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Ivan Šunjić (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Toma Bašić (Bordeaux), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva)
Napadači: Alen Halilović (Standard Liege), Josip Brekalo (Wolfsburg), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Robert Murić (Rijeka), Sandro Kulenović (Legia Warszawa)

zatvori