Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIKEND U PROMETU Policijski službenici sankcionirali više od 200 prekršaja

Pet prometnih nesreća i tri ozlijeđene osobe. To je policijska bilanca posljednjeg vikenda u ožujku tijekom kojeg je Policijska uprava koprivničko-križevačka provodila pojačan nadzor prometa.

U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena. Dvije su se dogodile zbog neprilagođene brzine, dvije zbog nepropisnog kretanja kolnikom i jedna zbog nepropisnog skretanja.

Tri od pet prometnih nesreća izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, među kojima i jednu s ozlijeđenom osobom u kojoj je alkoholizirani vozač sam sebe ozlijedio. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač pod utjecajem alkohola.

Policijski su službenici tijekom vikenda sankcionirali 206 prometnih prekršaja od kojih se 20 odnosilo na alkohol, 119 na brzinu, 14 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan na nepropisno korištenje mobitela.

Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, tri su uhićena, a protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci.

Alkoholni rekorder vikenda uhvaćen je u nedjelju u 18:15 u Ulici braće Radića u Sigecu. Bio je to 50-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,98 promila te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Najbrži je, pak, bio vozač uhvaćen također u nedjelju. Vozač osobnog automobila oko 13:30 projurio je Koprivničkom ulicom u Glogovcu brzinom od 127 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 60.

Dva su mlada vozača tijekom vikenda zatečena pod utjecajem alkohola, a najviše od njih imao je 22-godišnjak uhvaćen u sitnim noćnim satima nedjelje u Ulici Franje Gažija u Koprivnici – 0,85 promila.

Osim toga, mlade je vozače policija sankcionirala i zbog prekoračenja brzine (2) i nekorištenja sigurnosnog pojasa (4), a tijekom pojačanog nadzora u prekršajima su zatečena i trojica recidivista; sva trojica upravljala su vozilima pod utjecajem alkohola.

zatvori