Petak, 29. ožujka 2024.

VELEPOSLANIK RUSIJE U KOPRIVNICI: Dobro surađujemo s Podravkom i Belupom, Rusi i Hrvati dva su prijateljska naroda

Veleposlanik Ruske Federacije, Njegova Ekscelencija gospodin Anvar Azimov, danas je posjetio Koprivnicu.

Nakon službenog sastanka s predstavnicima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, veleposlanik Azimov izrazio je zadovoljstvo dobrodošlicom domaćina te iskazao namjeru za proširenjem suradnje našega kraja i njegove domovine:

– Rusi i Hrvati su dva bliska prijateljska naroda. Mi imamo puno poštovanja za vašu državu. Ja sam zadovoljan i velika mi je čast biti u vašem kraju. Rusi imaju dobru suradnju s vašom regijom. Imamo dobru suradnju i s Podravkom i Belupom, a imamo i dobru perspektivu za proširenje naše suradnje.

Snimio Krešo Puklavec.

Domaćin ruskog veleposlanika, gradonačelnik Mišel Jakšić ocijenio je da današnji susret otvara nove mogućnosti:

Snimio Krešo Puklavec

– Sigurno nam suradnja jako puno znači s obzirom na snažne veze našeg gospodarstva s Rusijom, jer u izvoznim komponentama naših velikih firmi koje su veliki izvoznici rusko tržište igra jako veliku ulogu u krajnjem rezultatu.

U razgovoru s veleposlanikom Ruske Federacije sudjelovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Istaknuo je da koprivnička regija, osim Podravke i Belupa, ima i druge tvrtke koje imaju potencijala za ulazak na rusko tržište:

Snimio Krešo Puklavec

– Postoji suradnja i naših gospodarskih subjekata, ali i kulturnih društava sa Ruskom Federacijom. Želja nam je to unaprijediti i formalizirati. Gospodarski subjekti naše županije su dosta kvalitetni. Osim Podravke i Belupa koji već surađuju, koprivnička tvrtka Hangar 18 je tek ušla na rusko tržište. Imamo još puno firmi koje imaju potencijala za ulazak na rusko tržište i želja nam je to poboljšati – rekao je Ljubić.

Recimo da je veleposlaniku Azimovu ovo bio drugi posjet Koprivnici, a što će donijeti pokazat će vrijeme. Spomenimo i to da je Azimov jedan od vodećih ruskih diplomata od posebnog povjerenja predsjednika Putina.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori