Petak, 29. ožujka 2024.

Umjetnička škola Fortunat Pintarić ugostila osnivača Pula Guitar Festa

Koprivnička Umjetnička škola Fortunat Pintarić nastavlja s radionicama dodatnog glazbenog poučavanja učenika. Ovaj puta ugostila je učitelja gitare Aleksa Nadišića iz Pule.

Svoje znanje i pedagoški rad Nadić je prenio na učenike Odjela gitare iz Matične škole te iz područnih odjela Virje i Đurđevac.

U “Fortunatu Pintariću” tako – uz gostovanje glazbenih pedagoga i glazbenika, učenicima daju mogućnost dodatno upoznati instrumente koje uče, te spoznati i vlastite sposobnosti.

A mladim gitaristima ovo je bila posebna prilika. Naime, Aleks Nadišić – osim što poučava, ima i izražene organizacijske sposobnosti. Tako je predsjednik OKUD-a Istra te osnivač Pula Guitar Festa koji se ove godine održava sedmi puta.

Ravnateljica “Fortunata Pintarića” Ariana Šandl kaže da je svakako za spomenuti da je OKUD Istra jedan od zaštitnih znakova kulturnog amaterizma grada Pule. U 60 godina neprekidnog djelovanja, kroz sekcije i tečajeve pri OKUD-u Istra prošlo je nešto manje od 10.000 polaznika. Uz Ljetnu školu harmonike, u svojem dugogodišnjem radu OKUD Istra je organizator još nekoliko važnih manifestacija kao što su Međunarodni susret harmonikaša i Pula Guitar fest.

Ustupila Ariana Šandl
Ustupila Ariana Šandl
Ustupila Ariana Šandl
Ustupila Ariana Šandl
zatvori