Izvor: kckzz.hr
Koprivnička Osnovna škola „Đuro Ester“ u petak, 5. travnja, bila je domaćin Županijske smotre projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Učenici škole domaćina predstavili su se sa scenskim prikazom „PETKO“, Osnovna škola Legrad s prikazom „Lahor kroz život“, Osnovna škola Ferdinandovac s prikazom „Život ne možeš prepisati od drugog“ te Osnovna škola Virje s prikazom „Trbuhom za kruhom?“.

Ravnateljica škole domaćina Sanja Prelogović rekla nam je kako su teme projekata izrađivane po metodi Građanin, u sklopu kojeg su učenici sami sustavno istraživali neke od problema u lokalnoj zajednici. Rekla nam je i više o samoj kvaliteti spomenutih projekata:

– Imali smo čast imati za suce Nevenku Lončarić Jelačić i Tomislava Ogrinščaka, više savjetnike iz Agencije odgoja i obrazovanja, koji su bili oduševljeni kvalitetom – prije svega izbora teme, a onda i predstavljanjem projekata učenika četvrtih i osmih razreda.

Svi projekti predstavljeni na županijskoj smotri pozvani su na državnu smotru koja će se održati 20. svibnja u Zagrebu, zaključila je Prelogović.