Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno Tradicionalna Vuzmena košarica ove subote u centru Koprivnice

Tradicionalna Vuzmena košarica ove subote u centru Koprivnice

0
Tradicionalna Vuzmena košarica ove subote u centru Koprivnice
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec (arhiva).
Tradicionalna manifestacija Vuzmena košarica bit će održana ove subote na koprivničkom Zrinskom trgu.

Organizira ju županijska Turistička zajednica u suradnji s lokalnim osnovnim školama i dječjim vrtićima.

Radi se o dijelu manifestacije “Ususret Uskrsu” koja se održava svake godine uz izložbu Pisanica od srca. Ovo je prilika za djecu osnovnih škola i vrtića da se kreativno izraze u raznim tradicijskim tehnikama oslikavanja uskrsnih pisanica.

Sama manifestacija je humanitarnog karaktera, te će se i ove godine uz izložbu prikupljati dobrovoljni prilozi za dobrotvorne svrhe, potvrdio nam je viši stručni suradnik Turističke zajednice koprivničko-križevačke Krešimir Blažek:

– Ove godine se prijavilo po devet osnovnih škola i vrtića, koji će sutra na Zrinskom trgu imati svoje izložbene prostore na kojima će predstaviti svoje vuzmene košarice koje su izradili za ovu prigodu, a ujedno će i te pisanice biti izložene za dobrovoljne priloge da bi se prikupila sredstva za humanitarnu akciju, ovaj put za Udrugu “Bolje sutra”.

Vuzmena košarica dio je bogatog programa najavljenog za sutra u centru Koprivnice. Naime, na sam Dan županije bit će održana i manifestacija Tradicija naših starih, Ribolovci svome gradu te Dan otvorenih vrata županijskih bibliobusa.

zatvori