Ustupila Maja holek
Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica sudjelovali su u treningu u okviru projekta ‘Chain Experiment in Preschool’ održanom od 1. do 5. travnja u Italiji u mjesto Avezzano.

Drugi je to po redu održani trening projekta, koji se održava u sklopu programa Erasmus+ KA2 čiji je nositelj Ljudska Univerza Jesenice iz Slovenije.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica uz dječji vrtić Tratinčica partner je spomenutog međunarodnog projekta, u kojem sudjeluju još i predstavnici Poljske i Italije.

Talijanski domaćini bili su privatna škola Istituto Scolastico Paritario “Sacro Cuore” i udruga Soro Tori.

Kako spomenuti treninzi izgledaju,više nam je rekla ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek:

Maja Holek. Foto: Marko Posavec

– Tijekom pet dana treninga, sudionici su, podijeljeni u šest grupa po šest članova, izrađivali lančani pokus Happy Marbles (“Sretne špekule”). Na kraju treninga se svi ti pokusi spajaju u jedan lančani pokus te se prikazuje taj fenomen lančanih pokusa.

Izradu pokusa nadgledali su i mentorirali predstavnici koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarina Bertoncelj i Stane Arh, zaključila je Maja Holek.

Sljedeći trening održat će se u listopadu ove godine u Poljskoj, a u siječnju 2020. domaćin treninga ovog projekta bit će Koprivnica.