Utorak, 23. travnja 2024.

SERTIĆ UOČI DINAMA: Učinit ćemo sve da ne osiguraju titulu u Koprivnici

Nogometaši Slaven Belupa u petak će na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrati susret 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv vodeće momčadi prvenstva – zagrebačkog Dinama.

Farmaceuti uoči sutrašnje utakmice imaju velikih problema s ozlijeđenim i kartoniranim igračima. Van stroja zbog ozljede su Stipe Bačelić Grgić, Bruno Bogojević i Krystian Nowak, a trener Ivica Sertić neće moći računati ni na kartonirane Matesa Delića, Jana Doležala, Ivana Krstanovića, Mihaela Mladena i Davida Puclina.

– U utakmici protiv Dinama nemamo što izgubiti, ali možemo puno toga dobiti. S obzirom na situaciju u momčadi vezanu na ozljede i kartone, mogu reći da nam Dinamo dolazi u najnezgodnijem trenutku. Međutim, s obzirom na kvalitetu Dinama, može se reći da on uvijek dolazi u nezgodnom trenutku, bilo da smo mi kompletni ili nismo. Oni sutra mogu potvrditi naslov prvaka, a ja mogu samo reći da ćemo se svim silama potruditi da ih onemogućimo u tome. Očekujem jednu dobru utakmicu i da se Dinamu suprotstavimo u skladu s našim mogućnostima – rekao je Ivica Sertić, trener Slaven Belupa.

Dinamo je vodeća momčad prvenstva s čak 20 bodova prednosti ispred drugoplasirane Rijeke, a ako sutra uzmu tri boda, osigurat će svoj jubilarni 20. naslov prvaka Hrvatske.

– Prvi su na tablici i svoju moć su pokazali u europskim natjecanjima. Sigurno da prema njima treba imati određeni respekt i poštovanje, ali najbitnije je da taj respekt ne prijeđe u strah i izgubljenu utakmicu prije nego što je počela. Htio bih pozvati navijače da dođu na utakmicu u što većem broju, ali da nam budu podrška, jer s njima je lakše ući u utakmicu protiv jakog protivnika – rekao je Bruno Goda, igrač Slaven Belupa.

Sertić se osvrnuo i na fenomen u kojoj njegova momčad već nekoliko utakmica gubi bodove u posljednjim minutama.

– Očito je da problem postoji i pokušavamo ga riješiti iz dana u dan. Moje mišljenje je da igrači u posljednjim minutama imaju veliki psihološki pritisak, ali radimo na tome da se to promijeni – objasnio je Sertić

Utakmica Slaven Belupa i Dinama igra se sutra s početkom u 19 sati na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš.

Dodajmo i da su navijači Dinama, Bad Blue Boysi, najavili kako neće doći na utakmicu jer se igra na Veliki petak.

zatvori