Petak, 19. travnja 2024.

REZULTATI OČEVIDA Veliki požar u tvornici u Goli izazvale su električne instalacije, šteta je ogromna

Nakon dovršenog očevida i kriminalističkog istraživanja, Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je uzrok velikog požara koji je u ranim jutarnjim satima ponedjeljka buknuo u prostorima tvornice papirnatih vrećica i omota u Goli.

Prema informacijama iz policije, vatra je planula u 3:15 u proizvodno-poslovnoj zgradi u sklopu pogona Eko papira u Ulici Stjepana Radića, i to zbog kvara na električnoj instalaciji u proizvodnom pogonu. Požar je progutao strojeve i cjelokupni inventar, a urušio se i veći dio krovišta plamenom zahvaćene zgrade.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Gole, Novačke, Otočke, Ždale, Sigeca, Đelekovca, Rasinje i Peteranca, kao i Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice s ukupno 11 navalnih vozila i dvije traktorske cisterne.

Prema procjeni vlasnika, materijalna šteta nastala u požaru iznosi čak 20 milijuna kuna.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Policijske postaje Koprivnica, inspektor zaštite od požara i eksplozija Policijske uprave koprivničko-križevačke te vještak za požare i eksplozije iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

zatvori