Utorak, 26. ožujka 2024.

PRVI KOPRIVNIČKI POLUMARATON Velika atletska utrka stiže u naš grad, sprema se i posebna regulacija prometa

Manje je od mjesec dana ostalo do prvog koprivničkog polumaratona koji organizira Atletski klub Koprivnica.

U subotu, 18. svibnja na koprivničkim će ulicama tako po prvi puta domaći atletičari i svi zainteresirani rekreativci istrčati ovu zahtjevnu disciplinu.

Kako se prijaviti i kako će sama utrka izgledati rekla nam je predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak:

– Utrke će biti održane na 21 i na 5 kilometara, a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko internetske stranice stotinka.hr. Prijave su otvorene zaključno do 1. svibnja s uplatom startnine, a time je osiguran i startni paket.

Natjecatelji će startne pakete moći podići dan prije utrke, od 14 do 18 sati u vjenčaonici. Start će biti 18. svibnja u 10 sati. Petkilometarska utrka vodit će glavnim ulicama, a dulja, 21-kilometarska, trčat će se prema Koprivničkim Bregima i natrag.

Prema najavama predsjednice Rušak, očekuje se da će u polumaratonu sudjelovati svi aktivni članovi Atletskog kluba Koprivnica, njih stotinjak. Koliko će još trkača sudjelovati vidjet ćemo po isteku roka za prijave.

Pokrovitelj ovog velikog sportskog događaja je Grad Koprivnica, a gradonačelnik Mišel Jakšić uputio je riječi pohvale ideji i projektu:

– Naravno da smo ponosni na AK Koprivnica koji je odlučio napraviti jedan ogroman iskorak za atletiku i općenito sport u našem gradu. Ovaj događaj koji puno znači za naš grad će odjeknuti sigurno puno dalje od granica našeg grada, ali i županije. Doista moram svim tim ljudima koji doprinose razvoju atletike u Koprivnici zahvaliti na velikom obolu koji daju, ne samo za naš sport već i za onu sintagmu “u zdravom tijelu zdrav duh”. Lijepo je imati takve ljude, lijepo je imati takve klubove.

S obzirom na to da se utrka održava na ulicama grada, na snazi će te subote biti posebna regulacija prometa, zaključila je Sonja Rušak.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori