Subota, 20. travnja 2024.

PRVA HNL Rijeka slavila protiv Slaven Belupa, bivši dragulj Dinama golom i asistencijom ‘potopio’ Farmaceute

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Rujevici odigrali susret 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv drugoplasirane Rijeke.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, prvi su zaprijetili igrači Rijeke. Kvržić je ubacio prizemnu loptu na Halilovića koji je dobro pucao, ali njegov udarac fantastično je obranio Filipović. U 18. minuti utakmice stopostotnu šansu promašio je Puljić koji sa samo nekoliko metara od vrata nije uspio ugurati loptu u mrežu.

Međutim, u 21. minuti utakmice obrana Slaven Belupa nije izdržala konstantan pritisak Rijeke. Bivši dragulj Dinama, Robert Murić, sjajnim je udarcem s vrha šesnaesterca pogodio u donji desni kut vratara Filipovića.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnije šanse ni s jedne strane i na predah se otišlo s minimalnom prednošću Rijeke.

U nastavku susreta gledatelji su prvu priliku mogli vidjeti u 53. minuti kada je nepažnju Rijekine obrane iskoristio Menalo, ali njegov silovit udarac s nekih 15 metara nije išao u okvir. Nekoliko minuta nakon propuštene šanse Menala, na terenu je zaiskrilo između Nowaka i Halilovića nakon što je igrač Rijeke neoprezno ušao u stopera Farmaceuta.

U 64. minuti utakmice Farmaceuti su imali dobru šansu nakon što je Karamarko ubacio iz kornera, ali udarac Međimoreca glavom otišao je pokraj vrata. Propuštene šanse Slavena Rijeka je kaznila u 69. minuti kada je ubačaj Murića glavom okrunio raspoloženi Puljić.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Rijeka je zasluženo slavila s konačnih 2:0. Nije ovo bila prava predstava Slaven Belupa koji u današnjoj utakmici nije stvorio ozbiljniju šansu, ali Rijeka je objektivno puno kvalitetnija momčad koja kažnjava svaku pogrešku u suparničkoj obrani.

 

Hrvatski Telekom Prva liga – 26. kolo
Utorak, 2. travnja
19:00
Rijeka – Slaven Belupo  2:0 (1:0)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Nowak (od 80. minute Bongongui), Vidović, Čanađija, Jelić (od 36. minute Mateus Lima), Doležal, Menalo, Šarlija, Puclin, Bogojević (od 46. minute Karamarko)
Na klupi: Marković, Goda, Bongongui, Plantak, Jajalo, Mateus Lima, Karamarko
Trener: Ivica Sertić

Sastav Rijeke: Sluga, Velkovski, Župarić, Kvržić, Mamić, Lepinjica, Pavičić, Halilović, Murić (od 75. minute Bušnja), Gorgon (od 44. minute Acosty), Puljić
Na klupi: Prskalo, Acosty, Bušnja, Joao Escoval, Capan, Smolčić, Ristovski
Trener: Igor Bišćan

 

 

zatvori