Utorak, 23. travnja 2024.

PRAZNIK RADA ove ćemo godine slaviti uz Prljavo kazalište, sajam cvijeća i naravno tradicionalni grah

Koprivnica će i ove godine uz brojne sadržaje proslaviti 1. svibnja – Praznik rada.

Koncert će ove godine održati jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenih sastava, Prljavo kazalište. Popularni “Prljavci” nastupit će na Zrinskom trgu na sam Praznik rada.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na današnjoj je konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo ovim odabirom službeno najavivši legendarne rokere ovim riječima:

– Veliko nam je zadovoljstvo što će nas za Prvi maj uveseljavati upravo Prljavo kazalište. Zasigurno je to jedno od najvećih, ako ne i najveće glazbeno ime koje Republika Hrvatska ima u svojoj novijoj i starijoj povijesti.

Snimio Marko Posavec.

Osim koncerta, bit će tu i drugi već dobro poznati sadržaji: sajam cvijeća i starih zanata, budnica Puhačkog orkestra kao i tradicionalna podjela graha, o čemu je više rekla predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec:

– Sajam cvijeća i starih zanata na Trgu bana Jelačića trajat će od subote, 27. travnja do 1. svibnja. Na sam Praznik rada tradicionalno će nas razbuditi naš Puhački orkestar koji će svirati budnicu koprivničkim ulicama, a točno u podne počet će podjela tradicionalnog prvosvibanjskog graha. Bit će pripremljeno oko 4 i pol tisuće porcija, u organizaciji Podravke.

Kako je bend u dobroj formi potvrdio je i sam pjevač Prljavaca, Mladen Bodalec:

– Bend je u odličnoj formi, na putu smo, ali to je naš život. Još uvijek nas veseli svaki izlazak na pozornicu. Ponekad nije baš lako, ali da se izdržati; kako je tek ljudima koji puno teže skrbe za svoju egzistenciju. Dat ćemo sve od sebe da to bude lijepa večer rock’n’rolla.

Carlsberg Croatia će dijeliti pivo Blanc 1664 iz svog asortimana i predstavit će novu nagradnu igru.

Koncert će se održati u srijedu, prvog svibnja s početkom u 20 sati na Zrinskom trgu.

 

Mladen Bodalec uživo na pressici za Praznik rada u Koprivnici

Posted by Drava.info on Tuesday, April 16, 2019

zatvori