Četvrtak, 18. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Počinje rekonstrukcija vrtića u Svilarskoj

Počinje obnova objekta Loptica Dječjeg vrtića Tratinčica. Danas je u prostorima Grada Koprivnice potpisan Ugovor za rekonstrukciju montažne zgrade vrtića u Svilarskoj, ukupne vrijednosti veće od dva milijuna i 700 tisuća kuna.

Spomenuti ugovor potpisan je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever i Dječjim vrtićem Tratinčica kojem objekt Loptica pripada.

– Unazad 37 godina nije bilo značajnijih ulaganja u zgradu vrtića. Veselimo se tome što smo, naravno, koristeći europska sredstva omogućili stvoriti jedan projekt vrijedan skoro 2,8 milijuna kuna. Od toga više od 54% sredstava dolazi od sredstava Europske unije, a 46% je naša lokalna komponenta. REA je stvarno tu odradila jednu veliku priču kako da na nov i inovativan način omogući da se obnovi taj objekt i da se stavi u funkciju kakav i njegov položaj, ali i korisnici zaslužuju – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Cilj ovog projekta je isporučiti inovativno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu rekonstrukciju zgrade. Početak radova predviđen je za lipanj, a završetak najkasnije do kraja kolovoza ove godine.

Snimo Krešo Puklavec
Snimo Krešo Puklavec
Snimo Krešo Puklavec
zatvori