Ilustracija
Ilustracija
Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika i ove godine organizira manifestaciju Dani Ivana viteza Trnskog u čast poznatog hrvatskog književnika.

Program počinje sutra, 1. svibnja, a trajat će do subote, 4. svibnja 2019.

Aktivnosti i događanja u sklopu manifestacije bit će raspoređena tradicionalno na Novigrad Podravski, Koprivnicu, Bjelovar i Novu Raču.

Obilježavanje 9. po redu manifestacije počinje u 19 sati u Novigradu Podravskom gdje će se održati jezična radionica povodom 200. rođendana Ivana viteza Trnskog. Iza toga, u četvrtak, slijede književni susreti, prvi u Novoj Rači u OŠ “Ivan vitez Trnski” u 12 sati, gdje će gostovati književnica Nada Mihoković Kumrić.

U večernjim satima program se seli u Koprivnicu, točnije u Galeriju “Mijo Kovačić” gdje će se u 19 sati održati predstavljanje knjige prošlogodišnje dobitnice nagrade “Ivan vitez Trnski”, Maše Virag, “(za)cjelivanja”, a predstavit će se i Siniša Matasović s knjigom “Tvoj novi dečko”.

Autore će predstaviti Darko Pero Pernjak i Marko Gregur, a moderatorica će biti Nikol Bali.

U petak, 3. svibnja u 19 sati u Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” u Bjelovaru održat će se Kolokvij povodom 200. godišnjice rođenja Ivana viteza Trnskog, a predavači će biti dr.sc. Katica Čorkalo Jemrić, doc.dr.sc. Mario Kolar, dr.sc. Željko Karaula i doc.dr.sc. Matija Ivačić. Program u Bjelovaru moderirat će profesor Ilija Pejić.

Posljednji dan manifestacije, subota, rezerviran je za program “Trnskome u čast” u sklopu kojeg će se u 18 sati u Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom predstaviti prošlogodišnja laureatkinja Maša Virag, a književne nastupe imat će Maja Gregl i Mladen Levak. Isto tako, nastupit će Mješoviti zbor KUD-a “Ivan vitez Trnski” i Književno-medijski kutak KUD-a “Ivan vitez Trnski”. Za sam kraj rezervirano je proglašenje pobjednika književnog natječaja Ivan vitez Trnski 2019.