Petak, 19. travnja 2024.

Odlični rezultati koprivničkih plesačica i plesača na državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima

Koprivnički plesači iz klubova Ritam i Koprivnica bili su odlični na Prvenstvu Hrvatske u latinsko-američkim plesovima održanom u subotu u dvorani Srednje škole.

Nastupilo je više od 300 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova pa je konkurencija bila iznimno jaka; u nekim kategorijama bilo je i više od 30 natjecatelja.

Najuspješniji od koprivničkih plesača bili su Neno RojčevićMarina Tomac-Rojčević iz ŠPK Ritam koji su osvojili zlato u kategoriji veterana te time još jednom potvrdili naslov prvaka države.

U kategoriji mladeži ŠPK Ritam imao je dva plesna para koja su po prvi puta nastupila u višoj starosnoj i kvalitativnoj kategoriji. Vinko SabolićLaura Krog osvojili su odlično sedmo, a Fran JakopanecLara Vuković deveto mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Lorena Habek bila je četvrta među mlađim osnovcima, a Petra Sabolić peta među osnovcima. Iva Horvat osvojila je peto mjesto u kategoriji mladeži.

Po prvi puta održano je i Prvenstvo Hrvatske u kategoriji grupa, što je bio i premijerni natjecateljski nastup za HappyFitDanceChicks iz ŠPK Ritam. Grupa DanceChicks u kategoriji Mix Age osvojila je sjajnu srebrnu medalju, a grupa HappyFit bila je četvrta u kategoriji mladeži.

Odlični su na Prvenstvu Hrvatske bili i članovi Športskog plesnog kluba Koprivnica. Najbolji plasman ostvarile su Kristina Cvitić i Franka Žufika osvojenim petim mjestom u kategoriji mlađe mladeži odnosno mlađih osnovaca. Paula Škrobar bila je 20. od 40 natjecatelja u kategoriji mlađe mladeži, Nika Barić sedma, a Mateja Kolarić 14. u kategoriji mladeži.

Recimo i da su državni prvaci u najjačoj kategoriji Viktor SzaboVanja Vujić iz zagrebačkog Optimusa, ujedno i branitelji prošlogodišnjeg naslova.

Naše plesačice i plesači sada se okreću pripremama za sljedeći turnir koji će se održati početkom svibnja u Zagrebu.

Veliku fotogaleriju s Prvenstva Hrvatske u latinsko-američkim plesovima pogledajte ovdje.

zatvori