Utorak, 23. travnja 2024.

Mladi koprivnički glazbenici odlični na međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu

Učenici koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić postigli su nove vrijedne uspjehe. Ovih su dana suvereno pokazali da se mogu uspješno nositi s kolegama iz regije koji nastupaju na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass što se svaku drugu godinu održava u Varaždinu.

Koprivnička ekspedicija koju predvodi profesor Dino Jakšić, uz pomoć korepetitorice profesorice Laure Malovac, svoj uspješan pohod je završila danas.

Tako je mlada trombonistica Kyara Inna Petričić osvojila prvu nagradu i prvo mjesto u A kategoriji. Premda svira tek godinu i pol, Kyara je ocjenjivače osvojila snažnim i dinamičnim sviranjem, čemu je pridonio i opći dojam koji je ostavila na pozornici.

Fran Pehnec danas je na svom eufoniju osvojio treću nagradu u C kategoriji.

Jučer i u ponedjeljak svoje su vještine međunarodnim ocjenjivačima pokazala još dvojica Jakšićevih učenika. Trombonist Vilim Miklošić za svoj je nastup u C kategoriji ocijenjen drugom nagradom, a Dorijan Kovačić, također na trombonu, trećom.

Tako je svo četvero učenika koprivničkog profesora Dine Jakšića ostvarilo vrlo vrijedne rezultate na ovom međunarodnom natjecanju. On sam više je nego zadovoljan:

– Osim što su talentirani, svi ovi učenici vrlo vrijedno i predano rade. Talent je temelj, no bez rada nema kvalitetnog sviranja, što nam se i ovaj puta potvrdilo. Ponosan sam na sve svoje učenike, vjerujem da će nastaviti vrijedno raditi.

Zadovoljna novim uspjesima je i ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Ariana Šandl. No, kako kaže, to možda nije sve. Naime, ovo prestižno natjecanje u Varaždinu traje do idućeg utorka, pa je moguće da nas mladi koprivnički glazbenici obraduju još kojim dobrim rezultatom.

A u njihovom muziciranju Koprivničanci i njihovi gosti moći će uživati u ponedjeljak, 15. travnja od 19 sati u Domu mladih. Svirat će u spomen na glazbene pedagoge Josipa Golubića, Krešu Lukačića i Tihomira Klaučeka. Svi ste, kažu, pozvani.

zatvori