Utorak, 16. travnja 2024.

Mladi glazbenici iz Fortunata Pintarića ostvarili dobre rezultate na nekoliko natjecanja

Učenici koprivničke Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ koji svoje glazbeno umijeće bruse tijekom cijele godine ovih su dana na nekoliko natjecanja i smotri imali prilike pokazati što su naučili.

Martin Brežnjak i Sabrina Begović osvojili su srebrne medalje na petom po redu Zagreb Guitar festivalu koji se od 31. ožujka do 6. travnja održava na nekoliko zagrebačkih lokacija. Riječ je o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja, između ostaloga, okuplja vodeće svjetske gitariste iz raznih umjetničkih žanrova.

Mentor koprivničkim učenicima, koji su na festivalu osvojili medalje u 1. kategoriji, bio je prof. Matija Kučić.

Izvor: Ariana Šandl (Facebook).

Prof. Filip Klauček vodio je učenike u Križevce gdje je od 23. do 31. ožujka održano Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5.

Teo Čokonaj i Dorian Kovačić osvojili su treća mjesta u 2. kategoriji, dok je Marko Crnković kući išao s priznanjem. U 1. kategoriji svoje su glazbeno umijeće pokazali Lucija Turk, Jurica Hraščanec i Sara Višak, koji su također za svoje nastupe dobili priznanja.

Osim toga, tim Umjetničke škole kojeg čine Roko Matijaško, Simon Sović i Sara Beriša nastupili su s prof. Laurom Malovac na 5. Državnoj smotri saksofonista u Valpovu.

zatvori