Miroslav Mirković. Foto: Luka Krušec.
Nakon provedenog natječaja, Miroslav Mirković izabran je za novog direktora Turističkog ureda Turističke zajednice općine Kalnik.

Mirković je, između ostaloga, bivši novinar i voditelj marketinga županijskog tjednika Glas Podravine i Prigorja, sommelier, urednik i producent Gastro tražilice.

Prema riječima načelnika općine i predsjednika kalničke Turističke zajednice Mladena Kešera, Mirković je zadovoljio sve potrebne uvjete iz javnog natječaja i kompetentan je za taj posao.

– Između dva prijavljena kandidata, Turističko vijeće donijelo je odluku da Miroslav Mirković zadovoljava sve uvjete za ovu funkciju. Uz opće uvjete koji su u potpunosti ispunjeni, smatrali smo da navedeni kandidat posjeduje najviše praktičnog iskustva u turizmu – rekao je Kešer te istaknuo kako od novog direktora očekuje nove ideje i kvalitetne projekte koji će doprinijeti turističkom razvoju Kalnika.

Fotografiju ustupila Općina Kalnik.

– Potencijal potkalničkog kraja je izniman, no isto tako očekuje nas veliki posao – rekao je novi direktor Mirković. – Za uspješne turističke projekte treba nam kvalitetna infrastruktura, ali prije svega najvažnija je ideja. U prvih šest mjeseci planiramo napraviti redizajn svih naših kanala komunikacije, posebice planiramo razviti i unaprijediti segment digitalnog marketinga koji je danas budućnost turizma. Nakon toga planiramo povezati potkalnički kraj s ostalim dijelovima županije jer bez toga nema budućnosti. Ne vidim razloga da turisti koji dođu na Kalnik ne posjete i Križevce, koprivnički kraj ili svoju turu ne završe u đurđevačkoj Podravini.

Dodao je kako će u ovom trenutku najviše energije uložiti u brendiranje kalničkog i potkalničkog kraja koji već sada ima velik potencijal u području planinskog i sportskog turizma, ali i enogastro turizma.

– Tu je i kvalitetan projekt “Okusi Podravine i Prigorja” koji je pokrenula županijska Turistička zajednica, a u koji se planiramo sigurno uključiti do kraja godine, jer budućnost ovog dijela Hrvatske je u tradicionalnoj gastronomiji i vinarstvu. Ne treba tu puno filozofirati. Krajnji plan je povezivanje okolnih općina u turističku zajednicu područja kako bismo stvorili što kvalitetniju i konkurentniju turističku ponudu – naglasio je novi direktor turističkog ureda općine Kalnik.

Miroslav Mirković se organizacijom i menadžmentom bavi više od deset godina, po struci je novinar, a jedno vrijeme je radio kao voditelj marketinga i posebnih projekata u uspješnoj koprivničkoj tvrtki Orion. Od mnogobrojnih projekata koje je realizirao najznačajniji su “Enogastro vodič Podravine i Prigorja” gdje je bio autor i producent, turistički film “Putevima vina Podravine i Prigorja”, izrada monografije “Putevima Hlebinske škole” gdje je bio stručni suradnik, te portal promocije strukovnih zanimanja gdje je bio jedan od idejnih začetnika u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

Tekst: Općina Kalnik.