Utorak, 23. travnja 2024.

Ministar turizma na radnom sastanku u koprivničkoj Gradskoj upravi

Ministar turizma Gari Cappelli, nakon što je jučer u sjedištu Županije potpisao ugovor o sufinanciranju razvoja biciklističkog turizma, bio je i u radnom posjetu koprivničkoj Gradskoj upravi.

Tim je ugovorom, podsjetimo, Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno 350 tisuća kuna za razvoj cikloturizma tijekom ove godine, što je nastavak dosadašnjih ulaganja u taj oblik turizma.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ministra Cappellija upoznao je s mogućnostima i ulaganja Grada Koprivnice u kontinentalni turizam, naglasivši pritom važnost povezivanja susjednih gradova poput Varaždina i Čakovca s Koprivnicom kod predstavljanja projekata na stranim tržištima zbog jednostavnijeg privlačenja europskih sredstava.

Na radnom sastanku uz ministra i gradonačelnika bili su i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, dogradonačelnice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, pročelnik Dario Jembrek, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan i zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, a u pratnji ministra bile su i njegova pomoćnica Monika Udovičić, savjetnica Valentina Juričić i glasnogovornica Ministarstva Slađana Vignjević.

(Grad Koprivnica)

zatvori