Utorak, 23. travnja 2024.

MARIA HOLEŠOVA ekskluzivno za Dravu.info: Nikad nisam doživjela atmosferu kao u Koprivnici, a posebno sam zavoljela svoju nasljednicu

Krilna igračica Podravka Vegete, Slovakinja Maria Holešova, na svojem je Facebook profilu objavila kako na kraju sezone napušta redove Podravka Vegete i odlazi u mađarski prvoligaški klub Mosonmagyaróvári KC SE. Vijest je to koja je rastužila brojne navijače koprivničkog rukometnog kluba, jer Maria je bila jedna od miljenica domaće publike.

– Dobila sam ponudu od Podravka Vegete da produžim ugovor na još godinu dana, ali sam u međuvremenu dobila i ponudu od mađarskog prvoligaša Mosonmagyaróvárija. Puno sam razmišljala o tome da ostanem u Koprivnici, ali zaključila sam da je odlazak u Mađarsku u ovom trenutku puno bolja opcija za mene. Presudilo je to što je grad Mosonmagyaróvár samo 20 kilometara udaljen od granice sa Slovačkom, a u klubu igra i moja reprezentativna suigračica Simona Szarková – rekla je Maria Holešova, krilna igračica Podravka Vegete.

Simpatična Maria u Koprivnicu je stigla prošlog ljeta iz slovačkog kluba Iuvente Michalovce, a najavljena je kao vrsni strijelac i veliko pojačanje koje će Podravki trebati za pohod na prolazak u grupnu fazu Lige prvakinja. Sve napisano Maria je ispunila i dokazala, a u europskim natjecanjima ove sezone postigla je 33 pogotka. Kako i sama kaže, Koprivnica će joj zauvijek ostati u lijepom sjećanju, a posebno je zavoljela jednu domaću igračicu kojoj je bila svojevrsna mentorica.

– Igranje u Ligi prvakinja nikad neću zaboraviti. Mislim da je cijela dvorana, ali i Koprivnica, bila na nogama i pamtit ću svaku domaću utakmicu koju smo igrale u Ligi prvakinja i EHF Kupu. Osobno nikad nisam doživjela bolju atmosferu i ovim putem bih zahvalila svim gledateljima koji su nas došli bodriti, bili su stvarno odlični. Koprivnica će mi ostati u jako lijepom sjećanju jer je ovo stvarno jedan predivan mali grad. Ljudi u Koprivnici su drugačiji po ponašanju nego u Slovačkoj, ponekad imaju čudno ponašanje prema strancima, ali sve je to u granicama simpatičnosti. Najviše će mi u sjećanju ostati suigračica Korina Karlovčan. Nikad nisam mislila da ćemo postati tako dobre prijateljice i jako mi je drago što sam je upoznala. Sigurno ćemo ostati u kontaktu i zbog nje ću svakako posjetiti Koprivnicu u budućnosti – poručila je Holešova.

Foto: Ivo Čičin-Mašansker / rk-podravka.hr
Snimio Marko Posavec.
Foto: Ivan Brkić / Rukometni klub Podravka Vegeta (Facebook).

Što se tiče novog angažmana, Mosonmagyaróvári KC SE je član mađarske prve lige od 2015. godine, a trenutno se nalazi na desetom mjestu prvenstvene tablice. Iako se mađarski klub ne može mjeriti s Podravka Vegetom, Maria smatra kako će joj igranje u jednoj od najboljih rukometnih liga itekako pomoći da u budućnosti postane bolja igračica

Maria Holešova potpisala za mađarskog prvoligaša // Izvor: Maria Holešova (Facebook)

– Možda Mosonmagyaróvári nema takvo veliko ime kao Podravka Vegeta, ali mađarska liga je među najboljima na svijetu. Svaka utakmica u Mađarskoj je teška, puno se više trenira i smatram da će mi to iskustvo pomoći kako bih u budućnosti pružala što bolje partije – zaključila je Holešova.

Iako je odlazak Slovakinje gotova stvar, nadamo se kako će se Holešova od Podravke oprostiti osvajanjem duple krune, što bi i za nju i za klub bio najljepši rastanak.

zatvori