Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički predstavnici UDVDR-a posjetili slovenske veterane

Članovi koprivničkog ogranka Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata ove su subote posjetili slovenski Ormož ob Dravi.

Na poziv veterana iz Območnog združenja veteranov vojne za Sloveniju – Ormož, koprivnički su izaslanici (Mirko Lukavski, Dragutin Palfi i Damir Vuković) sudjelovali na tradicionalnoj hodnji “Putevima branitelja Slovenije” od mjesta Kog do Središča ob Dravi.

Naši su veterani uz stotinjak slovenskih veterana i građana prošli 12 km i obišli mjesta gdje su se 1991. godine Slovenci sukobljavali s vojskom JNA tijekom lipnja i srpnja u ratu za Sloveniju.

Susret starih prijatelja protekao je u odličnom raspoloženju svih nazočnih, a tijekom ophodnje ljubazni domaćini su za svoje goste osigurali, uz prekrasan pogled na Jeruzalemske vinograde, i potrebitu okrijepu na nekoliko punktova .

Po dolasku u Središče ob Dravi u društvenom domu nastavljeno je nakon zajedničkog ručka druženje uz ples i odličan glazbeni sastav Asparagus koji su posebno za hrvatske veterane izveli nekoliko naših domaćih popevki.

Ovo druženje i hodnja nastavak je međunarodnih veteranskih aktivnosti započetih prije nekoliko godina.

Iz koprivničkog ogranka UDVDR zahvalili su svojim prijateljima iz Ormoža na gostoprimstvu i poručili da će se uskoro vidjeti i to u Hrvatskoj.

zatvori