Utorak, 26. ožujka 2024.

Koprivnički HGSS-ovci sudjelovali u potrazi za mladićem koji se izgubio u šumi

Članovi Stanice Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja sudjelovali su u terenskoj potrazi za mladićem koji se na području Sv. Ivana Zeline uputio na trčanje u šumu pa se pritom izgubio.

16-godišnjak je u srijedu krenuo trčati iz sela Gornja Drenova na istočnim obroncima Medvednice. Nakon određenog vremena javio je roditeljima da se izgubio. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a baterija na mobitelu mu se ispraznila.

Na teren je izašlo 18 članova zagrebačke stanice HGSS-a koji su uz pomoć potražnog psa za mladićem tragali cijelu noć, a rano ujutro u pomoć su pozvani i članovi drugih stanica, među kojima i koprivničke. Sveukupno je za mladićem tragalo 43-oje članova HGSS-a, helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje, a u potrazi je korištena i bespilotna letjelica s termovizijskom kamerom te zapovjedno i quad vozilo.

Mladić se neozlijeđen vratio kući jučer u 8 sati i 25 minuta. Rekao je da je prespavao u šumi te da se pokrio lišćem kako bi mu bilo toplije.

HGSS zahvaljuje na suradnji vatrogascima, policiji i Centru 112 te svima koji borave u prirodi poručuje da pripaze na to da im je baterija u mobitelu dovoljno napunjena.

zatvori