Srijeda, 24. travnja 2024.

KONCERT SJEĆANJA U spomen na Josipa Golubića, Krešu Lukačića i Tihomira Klaučeka večeras će zasvirati učenici koprivničke Umjetničke škole

U spomen na Josipa Golubića, Krešu Lukačića i Tihomira Klaučeka večeras će u koprivničkom Domu mladih zasvirati bivši i sadašnji učenici Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’.

O ideji objedinjenog koncerta za dugogodišnje djelatnike škole više nam je rekla njegova organizatorica, ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Ariana Šandl:

– Sami znamo da je KUD Podravka pokrenuo in memoriam koncert za Krešu Lukačića i ja sam na neki način htjela da se to nastavi i da se to ponovno obilježi, da naši voditelji, ravnatelji i pedagozi škole ne budu zaboravljeni pa sam onda objedinila koncert za sva tri naša bivša djelatnika.

Večerašnji koncert zamišljen je tako da svaki od profesora bude predstavljen kroz glazbu instrumenata koje je podučavao.

Dugogodišnjeg profesora gitare Josipa Golubića, koji je preminuo 2011. godine, predstavit će tako gitaristički odjel. Kao gošće na koncertu će zasvirati bivše učenice koprivničke škole, a sada učenice srednje Glazbene škole Varaždin Ana Tukša i Matilda Milković.

Tamburaški orkestar koprivničke Umjetničke škole odat će počast dugogodišnjem glazbenom pedagogu i voditelju tamburaškog orkestra KUD-a Podravka Kreši Lukačiću koji nas je napustio prije šest godina. Gosti u ovom djelu koncerta bit će članovi Tamburaškog orkestra “Ferdo Rusan” iz Virja te članovi jazz sastava Behave Community osnovanog u Koprivnici. Jurica Hrenić, Ferdinand Buhanec i Goran Vdović svojim će se notama prisjetiti svog bivšeg profesora i kolege.

Za Tihomira Klaučeka, koji je od 2010. godine pa sve do svoje smrti obnašao dužnost ravnatelja Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, ovog će puta zasvirati Puhački orkestar Grada Koprivnice čiji je bio voditelj i dirigent.

Koncert počinje večeras u 19 sati, a ulaz je slobodan.

zatvori