Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Mališani iz Podravskog sunca na Jegenišu sadili cvijeće i voćke te pecali, a HGSS im je pokazao spašavanje s drveća i iz vode

Udruga Klub 61. lad PZO i Hrvatska gorska služba spašavanja danas su na jezeru Jegeniš ugostile djecu iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Osamnaestero djece u pratnji roditelja, rehabilitatora i asistenata prilikom ovog boravka u prirodi posadilo je cvijeće u lončanice i mlade voćke u okolici prostora udruge koji je dobiven koncesijom od Općine Legrad. Osim sadnje cvijeća i voćaka, djeca i odrasli okušali su se u ribolovu, a članovi HGSS-a demonstrirali su spašavanje s drveća i iz vode.

– Mislim da je iznimno lijepo, ali i korisno organizirati ovakva druženja djece s članovima udruga u prirodi. Razne aktivnosti, pa i ova današnja gdje su djeca posadila cvijeće i voćke, djeluju pozitivno na njihove društvene i motoričke vještine, a osmjesi na njihovim licima samo su dokaz da je ovakvo druženje veselo i nadasve korisno – rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je prisustvovala susretu.

(Grad Koprivnica)

zatvori