Srijeda, 24. travnja 2024.

KALNIKU PRIJETI IZBACIVANJE IZ LIGE Tajnik Saveza: Bili su dobro upoznati s mogućim posljedicama, odluka će biti poznata kroz nekoliko dana

Nogometni klub Kalnik proživljava zaista teške trenutke. Nakon što su prošle sezone zajedno s Močilama izborili ulazak u Drugu županijsku nogometnu ligu, devet kola prije kraja prvenstva prijeti im izbacivanje iz drugoligaškog društva.

Naime, nogometaši Kalnika protekle se nedjelje nisu odazvali na utakmici u gostima kod Rudara iz Glogovca zbog toga što nisu mogli skupiti dovoljan broj igrača (navode kako im je većina igrača bila bolesna), a to je već treći put ove sezone da nisu stigli na zakazane utakmice. U jesenskom dijelu sezonu nisu završili utakmicu u Sigecu zbog manjka igrača, a na derbi utakmici u Močilama jednostavno se nisu pojavili.

Prema propozicijama natjecanja koje je izdao Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije, klub koji se tri puta ne odazove na prvenstveni susret automatski će biti izbačen u najniži nogometni rang, a u ovom slučaju to je Četvrta županijska nogometna liga.

– Iz Kalnika su dobro bili upoznati sa svojom situacijom i znali su koje će posljedice imati ako prekrše zakonom određene propozicije natjecanja. Prema spomenutim pravilima, Kalnik do kraja sezone više neće odigrati ni jednu prvenstvenu utakmicu Druge ŽNL, njihovi rezultati i osvojeni bodovi u proljetnom dijelu će biti izbrisani, a ako žele nastaviti igrati, bit će prebačeni u Četvrtu ŽNL. Iako odluka još nije službena, pravila za sve klubove su jasna, a povjerenik će svoju odluku obznaniti u službenom glasniku koji izlazi ove srijede – objasnio je Danijel Lončar, tajnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Prema svim propisanim pravilima, Kalnik će definitivno biti izbačen iz Druge ŽNL, a to znači da ni jedan drugi klub neće moći ispasti u Treću županijsku nogometnu ligu. To je sigurno dobra vijesti za Prugovac i Podravec iz Torčeca kojima je do kraja sezone predstojala borba za opstanak. Međutim, izbacivanje Kalnika devet kola prije kraja prvenstva itekako će uništiti nogometnu čar koja se očekivala u posljednjim kolima, poglavito u utakmicama borbe za opstanak

Iz kluba se još nisu oglasili, a na naše upite nisu bili voljni odgovoriti.

zatvori