Petak, 19. travnja 2024.

Kalnik i službeno više nije član Druge ŽNL, Kešer: Nema govora o gašenju kluba, nastavit ćemo se baviti sportom

Zbog trećeg nepojavljivanja na gostujućoj utakmici, Nogometni klub Kalnik od danas i službeno više nije član Druge županijske nogometne lige. Ako će nastaviti s natjecanjem u podravsko-prigorskom nogometu, od sljedeće sezone igrat će u Četvrtoj ŽNL.

Odluka je objavljena danas u Glasniku Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije broj 11:

Obzirom da ekipa NK “Kalnik” u natjecateljskoj sezoni 2018./19. nije, neopravdano, odigrala tri utakmice (dva nedolaska na utakmicu te jedan prekid zbog premalog broja igrača) smatra se da su isti odustali odustali od natjecanja sukladno čl. 55. Propozicija natjecanja za prvenstvo I. i II. ŽNL za natjecateljsku sezonu 2018./19. te čl. 63. Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Sukladno čl. 61. Pravilnika o nogometnim natjecanjima, svi rezultati koje je postigla ekipa NK “Kalnik” u jesenskom dijelu prvenstva ostaju registrirani, a sve odigrane utakmice proljetnog dijela prvenstva smatraju se kao da nisu odigrane, a naredne utakmice neće se registrirati po službenoj dužnosti sa 3-0 u korist protivnika.

Klub je, očito, u teškoćama pa se mnogi pitaju o njegovoj budućnosti. Čelnici kluba ne žele davati izjave za medije. No, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer za Dravu.info otklonio je nagađanja:

– Jasno da se klub neće ugasiti, mi ćemo se i dalje baviti sportom. Vjerujem da su bile neke poteškoće u organizaciji igrača. Neki igrači nisu mogli naći slobodno vrijeme jer rade u mjestima izvan Kalnika. To ipak nisu profesionalci, nitko ih ne plaća, a Savez je postupio u skladu s propisima. Tako bih i ja postupio da sam na čelu Saveza.

Mladen Kešer. Snimio Marko Posavec.

Da klub na Kalniku ima organizacijskih poteškoća čudno zvuči, uzevši u obzir planove tamošnje općine o izgradnji velikog nogometnog kampa. No to jedno s drugim nema veze, pojasnio je načelnik Kešer, dodavši da njegova uloga u samom nogometnom klubu nije presudna. Njegova je zadaća da kao načelnik općine omogući drugima da djeluju:

– Na načelniku je tu da gradi infrastrukturu, sportsku, društvenu, gospodarsku. Na ljudima koji se bave tim poslom je da odrađuju i grade ono više na samoj infrastrukturi. Moj cilj je i dalje da se napravi nogometni kamp i stadion. Kamp neće koristiti samo naši domaći igrači, već nogometaši Slavena, možda Dinama, ako ne i hrvatske reprezentacije.

Što će u Kalniku dalje poduzeti, ostaje nam vidjeti.

zatvori