Subota, 20. travnja 2024.

Hrvači Podravke uzeli tri bronce na Prvenstvu Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih dječaka rođenih 2006. do 2008. godine održano je ovog vikenda u Zagrebu u dvorani SŠD Peščenica. U konkurenciji 167 dječaka iz 26 hrvačkih klubova, momčad Podravke zbog ozljeda i viroze nastupila je u dosta oslabljenom sastavu, odnosno samo s petoricom hrvača.

Prošlogodišnji prvak Hrvatske Ivan Benko ove godine morao se zadovoljiti trećim mjestom. U izuzetno jakoj i brojnoj kategoriji 40 kilograma, Benko je zabilježio četiri pobijede i jedan poraz, a u borbi za ulazak u finale poražen je na bodove. Benko je pobijedio Antonia Marčina iz HK Metalac, Antu Radoša iz HK Sesveta, Frana Barića iz HK Sisak te Davida Vilka iz HK Slatina, dok je jedini poraz upisao protiv Roberta Filipovića iz HK Slatine.

U kategoriji do 54 kilograma, Maro Špernjak osvojio je brončanu medalju. Špernjak je do brončane medalje došao pobjedama protiv Jakova Jurjeca iz HK Sesvetski Kraljevac, Nikole Cvetka iz HK Hrvatski dragovoljac i Antonia Rakitovca iz HK Slatine, dok je poražen od Borne Bilića iz HK Sveta Nedjelja.

Brončanu medalju osvojio je i Ivan Čordaš koji je nastupio u kategoriji do 65 kilograma. Čordaš je na putu do bronce zabilježio tri pobjede i jedan poraz. Bio je bolji od Vice Baranovića Dine Perana iz HK Šibenik te Roberta Horvata iz HK Trešnjevka, dok je jedini poraz doživio u srazu s Nikom Kalauzom iz HK Sesvetski Kraljevac.

Luka Šulj po prvi puta nastupio je na Prvenstvu Hrvatske i kao ulazno godište, odnosno najmlađi, došao je do vrlo dobrog petog mjesta u kategoriji do 59 kilograma. Zabilježio je dvije pobjede i isto toliko poraza. Pobijedio je Davida Pavića iz HK Vindije i Tonia Racia iz HK Šibenik, dok je poražen od Roka Paškova iz HK Metalca i od Vita Dizdara iz Sesvetskog Kraljevca u borbi za treće mjesto.

Filip Šprem nastupio je u najbrojnijoj kategoriji na turniru, kategoriji do 49 kilograma u kojoj se natjecalo čak 34 natjecatelja. Prvu kvalifikacijsku borbu Filip je pobijedio Svena Basara iz HK Zagreb, da bi u šesnaestini finala izgubio od Marka Klarića iz HK Šibenik. Kako Klarić nije uspio doći do finala, Filipu je daljnji tijek natjecanja kroz repasaž bio onemogućen, pa se s jednom pobjedom i jednim porazom u ukupnom plasmanu kategorije do 49 kilograma morao zadovoljiti tek s desetim mjestom.

Ovim prvenstvom prekinuta je i dominacija hrvačkog kluba Podravka koja je primat najbolje momčadi u Hrvatskoj držao posljednje dvije godine. Ovogodišnji ekipni naslov prvaka Hrvatske otišao je u ruke hrvača iz Sesvetskog Kraljevca, a spomenimo još kako su koprivničku momčad na prvenstvu vodili treneri Saša Šprem i Vedran Blažeković.

Foto: Hrvački klub Podravka
Foto: Hrvački klub Podravka
Foto: Hrvački klub Podravka
zatvori