Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Župan održao prijem za koprivničke gimnazijalce povodom njihovih iznimnih rezultata

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren održao je jutros prijem za učenike Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanju Euromath 2019. i 7. Talent showu, a plasirali su se i na međunarodne olimpijade iz kemije i astrofizike.

Prijemu su prisustvovali i mentori učenika Bojana Habek, Marina Furkes, Radmila Moferdin i Danijel Kolarić te ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, kao i zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijske pročelnice.

Župan je uputio čestitke na ovim sjajnim rezultatima te naglasio:

– Zaista imamo mlade ljude na koje možemo računati, a učenici su svojim talentima na najbolji mogući način doprinijeli promociji Županije. Nadamo se kako će i nakon svog školovanja ovi mladi ljudi ostati ovdje i biti nositelji društvenog i svakog drugog napretka, a mentorima i ravnatelju zahvaljujem na predanom radu s njima u koji su uložili mnogo ljubavi i odricanja. Mi smo kao zajednica dužni brinuti se o školstvu i činimo to koliko najviše možemo, a što se tiče koprivničke Gimnazije, mislim da rezultati govore sami za sebe, kakav smo iskorak napravili posljednje desetljeće. Još jednom vam čestitam na svemu i uvjeren sam da će takvih uspjeha biti i nadalje.

Ravnatelj Robotić zahvalio je Županiji kao osnivaču za podršku i pomoć proteklih 11 godina te je također čestitao svojim učenicima i njihovima mentorima, koji u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima kojih je preko 350 u jednoj godini, postižu ovakve rezultate.

– Mladi se motiviraju da dodatno rade i prezentiraju sebe, svoje obitelji, Grad i Županiju, pa i cijelu državu. U povijesti školstva od 1850. godine Koprivnica je imala 33 olimpijca, kako u znanju, tako i u sportu, a posljednjih deset godina postojanja Gimnazije imamo pet olimpijaca koji su sudjelovali na sedam svjetskih olimpijada u znanju. Isto vrijedi i za učenike koji sudjeluju na međunarodnim natjecanjima poput Euromatha jer mobilnošću učenika pokazujemo da smo jedna vrsna sredina. Da bi sve to ostvarili moramo imati kvalitetne ljude s kojima radim i kvalitetne uvjete za koje zahvaljujem osnivaču, a škola smo u kojoj otprilike svaki peti učenik sudjeluje na nekom obliku državnog ili međunarodnog natjecanja. Također smo škola s najvećim brojem učenika na državnim natjecanjima u sportu i u znanju te škola s najvećim brojem mentora i savjetnika u Hrvatskoj. To govori koliko škola dobro diše kad ima dobro uvjete i kad ima ljude koji kao jedini motiv imaju entuzijazam za radom – pojasnio je ravnatelj Robotić te dodao da sve dok traje odlična sinergija između škole i osnivača, statistika može biti samo još bolja.

Mentori su istaknuli kako su ponosni na svoje učenike i njihov marljiv rad, što im je motivacija za daljnje projekte i aktivnosti te su također zahvalili Županiji na podršci.

Izvor: kckzz.hr

Andrija Njerš sudjelovao je na natjecanju Euromath, gdje je prezentirao pokuse vezane uz kemiju i fiziku, a to bi dragocjeno iskustvo želio ponoviti i sljedeće godine. Sara Forjan pobijedila je na 7. Talent showu koprivničkih gimnazijalaca, a uz svoju ljubav prema pjevanju istaknula je podršku mentora Darije i Mihaela Kivača, roditelja, profesora i ravnatelja.

Marta Kunštić tek je nedavno saznala da putuje na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike, a poručila je da je najvažnije raditi ono što se voli pa tako ni velika konkurencija nije problem. S njom se složio i drugi olimpijac Luka List koji je pozvan na Međunarodnu Mendeljejevu olimpijadu iz kemije, a pisati će i izlučni ispit za Svjetsku olimpijadu iz kemije u Parizu. Također je naglasio kako mu je najvažniji motiv ljubav prema kemiji, a da bi se postigli takvi rezultati potrebno je mnogo kvalitetnih priprema s profesorima.

– Naša je županija iznadprosječna u obrazovanju, ovi rezultati se iz godine u godinu ponavljaju, a ono što moramo shvatiti je da imamo jako dobre škole i profesore i odlične motivirane učenike. Sva ulaganja unutar obrazovnog sustava višestruko su se vratila i po tome smo poznati u cijeloj Hrvatskoj i šire, što se posebno vidi u brojnim EU projektima gdje svi žele biti naši partneri – zaključio je ravnatelj Robotić.

zatvori